Forfatterens prosjekt er å reise gjennom alle kommuner med kinarestaurant og spise pä minst en av dem. Dette er en fantastisk bok, som er til å le av slik at man nesten griner. Det store spørsmålet Kalvø stiller seg er om alt virkelig var bedre før, og om alle kjedene - også Kina-restaurantene - har bidratt til å forflate eller berike den norske kulturen. Innimellom betror han seg til Ansgar, en fiktiv venn som dingler ned ved bilspeilet - når han er drittlei kinamat med nudler og ris.

Denne boka kan virkelig anbefales!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg hører på lydbok mens jeg går til og fra jobb, og denne lo jeg høyt av og tårene trillet. Kalvø leser selv, og det gjør den ikke mindre morsom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Are Kalvø er jo bare morsom, men jeg ble littegrann skuffa over boka, jeg. Jeg ville gjerne høre mer om maten! Og bildet av min lokale kinarestaurant var tatt fra en svært urettferdig vinkel... ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig - denne var en av Mammut-salgets "vinnere" (les: bøker som fikk bli med meg hjem...) for et par år siden, og den vandret rundt i familien etter at jeg hadde lest den. Kalvø var mannen som fikk et kall: gå ut og spis deg gjennom vårt lands utbud av kinamat. Han skjøtter sitt kall med beundringsverdig standhaftighet, og det skal han ha stor takk for: Dette er rett og slett norsk "kinamats" smått bisarre kulturhistorie. En liten humørpille!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var godt å ha ei slik bok å lese inn i mellom Hamsun og Dostojevskij.
Jeg er imponert over fantasien til herr Kalvø og humoren som noen ganger kan være tørr som papir, herlig altså.
Ansgar ble min favoritt også, nei, "jålemat" er ikke alltid lett å forstå seg på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

CamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn SturødTheaAvaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.Ingrid HilmerIngvild STonesen81Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundRune U. FurbergLilleviIngunn SCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit Håverstad