Som å lese en ungdomsfortelling (Blessing er tolv år gjennom nesten hele boken) som før du aner det utvikler seg til en tragedie som brenner huden av deg og gjør det vondt å lese hver eneste levende, tærende setning. Fra Lagos og Nigerdeltaet, en familiefortelling og en kultur- og miljøhistorie som tråkker på tærne og river i sjelen. Jeg har ikke hørt om denne boken i noen av de norske bokbloggerne eller bokanmeldelsene i avisene, men den har fått mye oppmerksomhet og vunnet priser internasjonalt. Jeg er helt sikker på at denne boken ganske snart kommer til å eksplodere på det norske markedet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Har du lest "En halv gul sol" av Chimamanda Amichie? Om Nigeria/Biafra. Har lest den og en annen av bøkene hennes, de gjorde sterkt inntrykk, så nå fikk jeg lyst til å lese denne....kanskje?? Den hørtes litt for sterk ut, kanskje.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har bare hørt om Amichie av omtale, og hun står på leselisten min. En venn av meg sa at hun ikke klarte lese den ferdig fordi Amichie skrev så hun kjente det på huden. Jeg har den samme opplevelsen av Ben Okris Incidents at the Shrine som er en rå og brutal, men svært ærlig novellesamling som ga meg masse da jeg leste den.

Tiny Sunbirds er ikke så rå som Okri, og jeg rgner med at hvis du har lest Amichie, så klarer du denne. Det er bare det at bokens raske dreining fra å være en barnebok til å bli en bok for lyttende voksne var overraskende. Så jeg vil si: Les den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette høres ut til å være en svært sterk leseropplevelse, Geir. Det er helt sikkert mange som kan ha glede av boken. Personlig er jeg ikke så begeistret for leseropplevelser som gjør vondt, ikke fordi historiene er dårlige jeg liker rett og slett ikke å lese noe som piner meg langt inn i sjelen. Men jeg lar meg imponere av forfattere som evner å vekke slike følelser hos sine lesere :) Det blir spennende å se om du har rett i din spådom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må presisere: Jeg var ikke forberedt på bokens dreining. Jeg tror alle som leser den blir klokere av den. Først og fremst er det en veldig varm bok som får meg til å tro på mennesket. Jeg sammenligner den gjerne med Kingsolvers POisonwood Bible, men denne er enklere. Syns du skal prøve å lese den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanKristine LouiseLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalIngeborg GReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallamarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakra