Viktig og interessant lesning om norske troppers innsats i afghanistan.Skrevet på et usentimentalt språk for man lese om krigens grusomheter,men man får også et innblikk i kameratskapet,engasjementet og ansvarsfølelsene disse norske guttene har.Boka gjør at man får opp øynene for arbeidet som norske fredsbevarende styrker driver med på en litt mer brutal måte enn det de fleste kanskje liker,men man får også se viktigheten av dette arbeidet.Sitter igjen med stor takknemmelighet og stor respekt for arbeidet våre soldater gjør!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Hvilken fred skulle NATO-styrkene forsvare eller bevare ? Dette er ikke fredsbevarende styrker, men militære kampstyrker som deltar i en krig. Å kalle det en "norsk innsats" er myndighetsspråk som er skapt for å tildekke og ufarliggjøre.

Høres ut som Kagge forlag sin intensjon med boka var det stikk motsatte:

"Trodde du ikke Norge var i krig? Tro om igjen. Brødre i blodet er en nærgående skildring av hvordan norske krigere sendes av den norske stat for å kjempe mot Taliban.Hvem kjemper de for? Hvorfor kjemper de?Boka er en fortelling fra bakken i Afghanistan og viser krigen mot terror fra soldatens perspektiv." Forlagets omtale.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtHarald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetil