Jeg synes det er rart uansett. Falkberget nevner jo andre historiske begivenheter. Røros var ikke så langt unna og de var jo bergverksfolk alle sammen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Det er vel ganske enkelt slik at Falkberget skrev romaner og ikke historiebøker. Romanforfattere "bruker" historiske begivenheter som poeng i forhold til handlingen, og her har vel Falkberget valgt å rette søkelyset mot andre begivenheter enn dette. I Nattens brød er det de pliktarbeidende bøndene som er i fokus, og An-Magritts kamp handler mest om å bevisstgjøre sine medmennesker om hva som er viktigst: Penger eller brød.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I kapitlet Luzifers søndagsnattbarn får bøndene en periode fullt oppgjør. Det går mange rykter om hva dette kan skyldes, og noen tror Hr. Jens står bak. Kan det være at det har en sammenheng med opprøret på Røros? De har jo ikke tilgang til andre nyheter enn det de får som rykter eller offisielle uttalelser fra "øvrigheta".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

ChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid Hilmer