Du verden, jeg blir imponert! Jeg har ikke gått igjennom dette særlig systematisk, så jeg kjøper det du sier, Gretemor :-)
Jeg har nettopp lest kapitelet Guds leilendinger hvor "kvikksølvet gikk over i fast substans", altså minus 38,83 grader Celsius. Det er mye kulde og elendighet i boka, men det stemmer antakelig at det var usedvanlig tøffe forhold. Det går for eksempel fram av denne artikkelen at perioden mellom 1550 og 1850 kalles "Den lille istid" med mange uår.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Både i An-Magritt og Christianus sextus refererer Falkberget til tre sammenhengende vintre, tre år da snøen ikke tinte og isen ikke gikk. Dette harmonerer med beskrivelsen av "Den lille istid". Ikke bare var vintrene beinkalde, men også forsommerene og sommerene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er også der nå... Føyer til denne artikkelen også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig TAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill Revheim