Jeg strever for tiden litt med å komme gjennom Kate Mortons bok « En svunnen tid». Forfatteren prøver å gjøre romanen spennende med å starte med et mystisk brev til Merredith fra en gammel glemt postsekk. . Hendelsene er knyttet opp mot et slott der det nå bor 3 eldre søstre og en hendelse fra 2. verdenskrig . Datteren til mottakeren, Edie kjenner ikke innholdet i brevet, hun blir nysgjerrig og oppsøker slottet. Så kommer det endeløse skildringer fra det gamle nedslitte og nedstøvede slottet. Det er også gjort noen forsøk på å skildre beboerne og en avdød far. Faren til søstrene har skrevet en roman som heter «muddermannen» Denne romanen går stadig igjen og skal nok ha en sammenheng med de nåtidige handlingene i romanen og med det mystiske brevet tror jeg. Skildringene er etter min mening både overflatiske og litt rotete. Boken skifter også mellom nåtid og fortid, det kan være veldig effektfullt med en forfatter som behersker sjangeren. I denne romanen synes ikke jeg det er særlig vellykket.

Jeg liker ikke å avslutte noe uferdig , og jeg skulle kanskje lest boka helt ut for å finne sammenhengene mellom muddermannen, brevet og hendelsene under krigen. Jeg tenker at det tar for mye tid, og at det blir endeløse timer av kjedelig lesning. Så muddermannen og brevet skal få være i fred for meg. Det finnes så mye annen god litteratur å lese. Da legges den bort

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Hei! tenkte bare si at du ikke er alene om å slite med denne boka. Men ikke la det stoppe deg fra å utforske resten av forfatterskapet til Kate Morton:-) Jeg likte ikke så godt "En svunnen tid", men derimot "The forgotten garden", "The secret keeper" og "Back to Riverton" - DER behersker hun det med å veksle mellom nåtid og "gammel tid". Vil virkelig anbefale å lese disse tre i stedet! Særlig "The forgotten garden", den er fantastisk, og timene flyr.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest The forgotten garden på norsk og jeg likte den. Kanskje hun er bedre på orginalspråket. Kanskje jeg skal finne the "Secret keeper" på orginalspråket .

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gjør det:-) Kate Morton er definitivt best på originalspråket! Det var forresten slik jeg kom meg gjennom "En svunnen tid" til slutt også, jeg måtte over på originalen. Ikke at det hjalp så mye - den er rett og slett ikke så god som de andre bøkene hennes. Men "The secret keeper" kan du virkelig, virkelig glede deg til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundAndreas BokleserVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid Kjendliesomniferum