Med følgende ord innledes denne boka:

"Og den som aldri er blitt vekket av en forsiktig kattesnute eller hørt slagene fra en ivrig hundehale mot nattbordet, har virkelig gått glipp av noe her i livet." Vakrere kan det ikke sies!

Aldri noen gang har jeg lest en Så inntagende bok om katter og deres vesen. Denne boka er rett og slett en eneste kjærlighetserklæring til katten. I små snutter tas det opp ulike sider ved katten, også dens forhold til hunder, og ikke få myter avlives. Hvordan kan man f.eks. mene at en katt nyter smerten og lidelsen til et byttedyr? Vet katten noe om smerten den påfører? Eller er den mest fascinert av jakten, bevegelsene og spenningen?

Det som først og fremst er annerledes i denne boka i forhold til andre bøker, er at den ikke gjør noe forsøk på å inndele katten i ulike raser. Her er forfatteren og fotografen kun opptatt av katten som sådan. Til og med bildene er tatt på kattens premisser!

Dette er virkelig den nydeligste boka om katter jeg noen gang har hatt mellom hendene, og det er ikke få bøker om dette temaet som har streifet mine hender i årenes løp ...

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Hvis jeg husker riktig så er denne boka på mammutsalglisten i år(?), og som ivrig katteelsker og ydmyk tjenerinne for tre kattelige høyheter her hjemme så må jeg jo bare kjøpe den... :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som katteelsker er denne obligatorisk og ja, den er på salg nå, jeg kjøpte min igår, så løp og kjøp!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Yes! Den er på salg nå, ja! Jeg vurderer faktisk å kjøpe opp et lite lager til påkomne tilfeller. Kjekt å ha når man skal finne frem gaver sånn utover året! ;-) OG: Ja, denne boka MÅ du rett og slett ha!!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den blir nok snart å finne i min bokhylle ja :) Har ønsket den lenge så passer bra nå når den er på mammut

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fant den selvfølgelig ikke på noen av bokhandlene jeg var på i dag, men skynda meg å bestille hos haugen bok når jeg kom hjem :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var virkelig en fantastisk bok, som katteelsker var denne helt perfekt for meg. Jeg likte at dette er en bok om katter som ikke handler om ulike raser og deres særtrekk, eller hva som kreves av katteeiere. Og bildene er jo fantastiske.

Spesielt ble jeg berørt av kapitlet Tolv timer gamle, som omhandlet hvordan folk ikke vil betale for å kastrere kattene sine og heller avliver kattungene for det er billigere. Min egen katt skulle avlives, men veterinæren ville ikke ta livet av friske dyr så han fikk plassert henne og broren hos Dyrebeskyttelsen. Siden havnet hun hos meg, heldigvis, tenk hva jeg hadde gått glipp av om hun ble avlivet...

Og jeg har mang en gang våknet av en kattesnute, også midt på natten, men det tilgir man selvfølgelig når man er så privilegert å få dele livet med en katt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Herlig innlegg! ;-)

Denne boka elsket jeg også! Endelig en pusebok skrevet på kattens egne premisser, og ikke enda en kjedelig bok med opplisting av raser fra ende til annen ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, dette er på alle måter en nydelig bok! Og jeg er glad for at jeg har en liten kattesnute som vekker meg for å få kos. -Så da får det bare være at hun også gjør det noen ganger midt på natten ;-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

TheaPiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTuridmajaEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken Røil