Denne boka, som er basert på en sann historie, handler om søsknene Bill, Beth, Dave og Toph som mister begge foreldrene sine i løpet av kort tid. Jeg-personen og forfatteren var da 21 år, og plutselig måtte han ta seg av sin 8 år gamle bror Toph.

Gjennom boka, som egentlig kan oppsummeres som et eneste stort raseriutbrudd, følger vi Dave og Toph gjennom en rekke halsbrekkende forsøk på å klare seg på egen hånd. Det er på nære nippet at alt rakner flere ganger.

Boka er svært originalt skrevet. Faktisk noe av det mest spesielle jeg har lest! Dette er også den kuleste boka jeg har lest på svært, svært lenge. Humoren - svart sådan - er bare helt vanvittig. Hva gjør f.eks. en ung gutt som gjerne vil nedlegge damer og drikke øl når han alltid har broren sin på slep? Dialogene mellom brødrene er ubetalelige, og innblikkene i Daves´ tidvis noe kyniske, men like fullt naive tanker og hang til å spille på situasjonen for å oppnå fordeler i form av sympati fra omgivelsene (les: damer), er til å le seg fillete av.

Dette er en bok jeg ikke kommer til å glemme så lett! Den er forbløffende på alle måter!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 42 svar.

[ Slettet av bruker ]

Denne boka likte jeg veldig godt, tusen takk for tipset! :) Svært originalt skrevet, som tidligere nevnt. Terningkast 5, anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har begynt på denne boken to ganger (på engelsk), men har av en eller annen grunn aldri klart å komme halvveis. Kanskje jeg må prøve enda en gang...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er nå litt over halvveis i boken og liker den godt. Tar meg i å tenke litt på Knausgaard, de har begge et prosjekt med utgangspunkt i eget liv og er ganske harde mot seg selv, og begge har valgt en spesiell tittel..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oj, denne fikk jeg lyst å lese! Må innom Ark, skjønner jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da må du være kjapp, for nå tømmes lagrene i rekordfart. Jeg har et eks. liggende i tilfelle ... ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Supert, jeg kontakter deg i så fall :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ark på Sjølyst har mange ennå, til 49 kroner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nesten sluttet å kjøpe bøker (bortsett fra å gå berserk på loppis...), og denne hadde jeg iallfall ingen planer om å kjøpe før jeg leste dette. Hadde jo sett den hos Ark, men tittelen appelerte på ingen måte til meg. Men nå er den min, for 49 kroner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gleder meg VELDIG til flere har lest denne boka og det kommer flere innlegg på denne tråden! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble jo revet med av alle superlativene som er skrevet om denne boken og dro ens ærend til min nærmeste Ark Beyer og etterlyste verket, men ikke en " Et forbløffende talentfullt, dypt rystende verk å spore:( "Alt utsolgt, dessverre" sa damen bak disken. Grrr

Fikk med meg tre andre bøker da, jeg som ikke skulle bruke så mye penger på bøker i år..Fikk tre for under tohundre så det var i grunnen et godt kjøp:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har et ekstra eksemplar. Du kan få dette av meg. Send adressen din til meg på mail, så sender jeg boka i posten. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen hjertelig:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres ut som en bok jeg må legge til leselisten min ;:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

De har den på bokhandelen på Østerås.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka er ikke på Mammut, men Ark har en kampanje på den nå - til 69 kroner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min lokale Ark butikk har den til 49kr. Jeg har kjøpt min ene og alene pågrunn av din anmeldelse!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He-he. Nå har jeg nettopp vært på Ark og kjøpt denne boken - uteukkende basert på dine anbefainger. Tror nok ikke jeg hadde reflektert over den en gang ut fra tittel og baksidetekst, men nå skal det bli spennende å lese den. Det ligger imidlertid en del annen lesing foran i køen, så det kan hende den må vente helt til sommerferien. Det er i tillegg veldig greit å ha noen pocketbøker på lur til man skal ut å reise :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig! Gleder meg til å høre hva du synes om den etter hvert! Jeg for min del lurer på om jeg skal kjøpe opp restopplaget i min lokale ARK-butikk - for påkomne gave-anledninger. Er redd denne boka vil bli vanskelig å få tak i når de siste bøkene er utsolgt ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

DA har jeg fått lest denne ganske spesielle boken, og jeg synes den var litt ujevn. Både morsom og sår i beskrivelsene av forholdet mellom de to brødrene, men også i øvrige mellommenneskelige relasjoner. Disse delene synes jeg helt klart er gode og bokens styrke.

Derimot var det for meg ganske uinteressant å lese om f.eks. arbeidet med å starte tidsskriftet Might - jeg har ikke noe forhold verken til forfatteren eller bladet han utgir, så dette fenget meg ikke særlig. Syntes nesten teksten ble litt masete her.

En bok ganske midt på treet for meg dette - helt grei, men ikke noe jeg vil huske særlig lenge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er det noen andre enn meg som har lest denne boka, og som har synspunkter til den?

For meg var dette en bok som ble sittende i ryggmargen lenge etter at boka var ferdiglest. Det undrer meg at det er så få som har oppdaget denne boka, som jeg ville tro i alle fall burde gå rett hjem hos mange gutter/menn! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

EDIT: Jeg la inn en veldig negativ kommentar her. Egentlig har jeg ikke lyst til å ødelegge folks opplevelse av denne boka, så jeg sletta den.

Jeg nøyer meg derfor med å konstatere at jeg ikke likte boka særlig godt. Det betyr naturligvis ikke at den nødvendigvis er dårlig. Det er bare virkelig likegyldige bøker alle "liker". Denne boka er kanskje en av dem som noen elsker og andre hater. I så fall tilhører jeg den siste gruppa.

Hvis Rose-Maries anmeldelse gjorde deg nysgjerrig på boka, bør du lese den. Det er den eneste fornuftige måten å finne ut hvilken gruppe du tilhører på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg rakk å lese din veldig negative kommentar før du slettet den, og ble enda mer nysgjerrig på boka. :D Om jeg skulle slumpe til å være enig med deg, så kostet den bare 49 kroner, men du syns vel ikke den er verd det heller....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jaja, da gjorde kommentaren i hvert fall litt nytte for seg;)

49,- er den vel alltids verdt. Det er uansett mer givende å lese ei bok man blir skikkelig provosert av enn ei som ikke vekker følelser i det hele tatt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det synes jeg er godt sagt - selv om vi er uenige om boka, altså! ;-) Hovedpersonen i boka - dvs. forfatteren - er rimelig provoserende i sin væremåte, men samtidig fikk jeg enormt mye godhet for ham. Og humoren opplevde jeg som helt fantastisk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, Eggers framstiller ikke akkurat seg sjøl på noen sympatisk måte i boka.Jeg tviler på om han er så usympatisk i virkeligheten, men jeg blir uansett nokså provosert både av romanfiguren Dave Eggers valg og væremåte, og forfatteren Dave Eggers måte å framstille ham (seg) på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tenker om dette at det ligger litt kunsterisk frihet mellom de to versjonene ... han skriver jo også for å være morsom, og da må det være lov å smøre litt tykt på her og der, vel ... ??? ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg deler så absolutt din totale begeistring for denne boka. Jeg leste den for flere år siden på engelsk. Den er helt klart noe av det beste jeg har lest. Vanvittig, morsom, og samtidig med så mye dybde. Jeg simpelten elsket partiene med det magasinet han var med på å lage. Og enig med deg, greiene med de to brødrene er virkelig helt rå!

Hvis du likte den, vil du antagelig også like "Ghostwritten" av David Mitcel. Og bøkene til Jonathan Safran Foer.

Har du forresten lest "what is the what" av Eggers? Jeg har kjøpt den, og hørt at den skal være drivende god.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka er bare så rått god at jeg ikke fatter hvorfor bare ikke "alle" har lest den for lenge siden! Og du har helt rett: den har masse dybde!

Jeg har ikke lest noen av de andre bøkene du nevner. Har en liggende på vent av Jonathan Safran Foer, men det er det hele ... Jeg noterer tipsene! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste den når den kom ut for noen år siden, jeg husker jeg var veldig begeistret etter å ha lest den, men har desverre glemt mye av handlingen nå.

Tittelen på boken sitter derimot som støpt, skikkelig bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei dessverre men sjekket den , og jeg må si coveret var utrolig flott og tittelen helt spesiell. Setter den på ei huskeliste jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror ikke du kommer til å bli skuffet!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en morsom-trist bok som jeg rett og slett brenner etter å få flere til å lese! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk min mann til å kjøpe den i går når han var i Oslo, vi har ingen Ark bokhandel her i Kongsvinger dessverre.. Nå skal jeg begynne. Innkjøpet er gjort på bakgrunn av anbefalinger her, så nå er jeg spent!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal begynne på den i kveld!

Og den er kjøpt inn ene og alene på grunn av din gode anmeldelse av den :-)

Skal legge meg tidlig i kveld så jeg kan lese lenge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, jeg gleder meg til å høre hva du synes!!!! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg lest ferdig med boka. Jeg syntes faktisk den siste delen var litt treg å komme gjennom.Litt som når jeg la bort Owen Meany litt over halvveis, "you`ve made your point." Jeg liker skrivemåten hans med alle sidesprangene. Jeg synes baksiden av tittelbladet var kjempemorsom med homseskalaen og det hele. Tror ganske sikkert at han gir et godt bilde av unggutten Dave og broren, han er jo ganske guttete og det liker jeg. Det er rørende å lese hvor glad han er i mammaen sin. Jeg ble ikke oppslukt av boken mer enn i noen korte partier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Anne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleser