Må si meg enig i de du har nevnt. Tolkien og George R.R. Martin er helt klart mine favoritter. Er halvveis i Vindens Navn og så langt virker det som om Rothfuss også vil havne der. Robin Hobb (Farseer trilogien, The Liveship Traders, mf) er også blant mine favoritter. Andre som er høyt oppe er selvsagt Tidshjulet (Robert Jordan), The Sword of Truth (Terry Goodkind), Shannara-bøkene (de første) av Terry Brooks, DemonWars (den første trilogien) av R. A. Salvatore, Lord of the Isles (David Drake) og Sword of Shadows (J. V. Jones). Og, ja, må ikke glemme L.E. Modesitt Jr eller Steven Eriksons Malazan Book of the Fallen heller. Blant de norske synes jeg Horngudens Tale av B. Andreas Bull-Hansen er best. I fantasy-sjangeren finnes det så mange som er veldig gode (og mye ræl også), så det er vanskelig å velge den beste. Som oftest er det den jeg leser akkurat nå som føles best :-) I hvert fall blant de jeg har nevnt. Alle de jeg har nevnt kan nok kalles mesterverk på sitt vis, men for meg er Tolkien fortsatt øverst, med Martin hakk i hæl.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Eg er nesten redd for å sei det, men med berre fem minuttar lyttetid att av The Name of the Wind (og NO fann øyretelefonane mine det for godt å forsvinna!) er Rothfuss på veg til å passera Martin for min del. Eg er ikkje særleg god på fantasy, eg les helst det "alle" les i so måte, men Rothfuss altså... (*sett inn eit hjarte og eit lite sukk her).
Tolkien, derimot, tronar nok øverst enno, og kjem til å gjera det so lenge ikkje noko svært dramatisk skjer i enten min boksmak eller i fantasy-verda.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vet godt hva du mener. Rothfuss er noe for seg selv, og det du sier, er helt rett. Jeg klarer egentlig ikke forklare det, men han treffer akkurat der det skal treffes. Gotta love him.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er sant, tolkien ligger liksom i hjerterota.. Du bringer jo frem mye bra du og, Terry Brooks enda, men har de første bøkene liggende i hylla. :P
Jeg har bare lest Phenomena av norsk fantasy, denne er også kjær for meg, Men jeg skal skrive Horngudenes tale på papiret. har hørt om sangen om eldane skal være bra også. lest denne?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sangen om eldane har jeg ikke hørt om. Vet du hvem som har skrevet den? Har første bok i Song for Eirabu serien liggende i skal-lese-haugen. Mange sier den skal være bra, men er litt skeptisk pga nynorsken :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha, jo, vel.... det var vel egentlig den jeg mente. Nynorsk ja, det har jeg ikke fått med meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har Song for Eirabu liggande på nattbordet, og skal gå laus på den no, so snart eg skrur av maskina. Eg har hatt ho ei stund, har høyrt ho er god, men at fyrste bok kanskje er litt treig - men det tek seg visstnok svært opp i andre bok, so eg har trui. Eg skal rapportera når eg meinar noko meir :)
Og elles er eg glad for at eg har fått so god norskundervising opp gjennom at målform ikkje er noko hindring i å lesa verken det eine eller det andre, for då hadde eg gått glipp av mykje god litteratur! (So får me sjå om Tofte og Song for Eirabu er ein av dei ein nødig vil gå glipp av)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herregud så bra. Slå deg løs, gleder meg til å høre hva du synes. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolKirsten LundHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn Christinbandini