Ordentlig morsom bok å lese. Velskrevet, veldokumentert. Spennende tema, om Tveita-gjengen, NOKAS-ranet, bankbokssprengninger og om hvorfor noen blir kjeltringer. Om likheten mellom politimannen og kjeltringen og kontrasten til akademikeren = forfatteren. Veldig bra! Skriv flere bøker, Østli!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Helt enig!

Kjetil Østli er en av få norske journalister som faktisk skriver godt, uten at det går på bekostning av research eller andre deler av det journalistiske håndtverket. Østlie har også et godt øye for spennende intervjuobjekter, og han er utrulig god til å få mest mulig ut av menneskene han møter. Det preger også denne denne bunnsolide dokumentarboka. Både Johnny Brenna og Petter R. Hansen er langt mer spennende og interessante enn skurker og politimenn i en gjennomsnittlig kriminalroman.

Det eneste jeg har å utsette på boka, er at forlaget godt kunne gått en ekstra korrekturrunde for å luke ut enkelte skjønnhetsfeil, og at Østlie kanskje har en liten tendens til å overakademisere tematikken han skriver om. Akkurat det siste har kanskje likevel en funksjon, siden det bidrar til å tydeliggjøre kontrasten mellom "tankefyren" Østlie og de "operative" typene Brenna og Hansen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MHarald KBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAva