Forfatteren fikk Nobelprisen i litteratur i 1905 for denne historiske romanen. Handlingen utspiller seg i Rom på keiser Neros tid, Det er en urolig tid, kristendommen får fotfeste og den blir en hovedfiende for keiseren.
Vi følger bl.a. Vinicius og Petronius gjennom hele boka, og deres kamp mot keiseren.
En realistisk skildring av Nero og hans mange ugjerninger.
Denne boka har det meste, den er en ekte klassiker og er en knakende god bok.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Dessverre ser det ut til at den norske utgåva av Quo vadis er ei av dei forkorta utgåvene av verka til Henryk Sienkiewics som Store norske leksikon seier at vi har her i landet. Da eg les romanen (i Roma, kvar elles?), undra eg meg heile tida over gangsynet til dei svenskane som i si tid meinte at boka kvalifiserte til ein nobelpris, Her var raske samandrag, merkeleg bruk av synsvinkel og kraftige hopp (omsetjaren har ikkje sett namnet sitt i boka, kokeleg nok, full av rettskrivingsfeil som ho er). Filmatiseringa med Robert Taylor, Deborah Kerr, Leo Genn og Peter Ustinov, som eg nå har sett på dvd, likte eg betre. Så da er det berre å leite etter ei fullstendig omsetjing av romanen sidan eg ikkje kan polsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I min bok står det at den er bearbeidet, det betyr kanskje at den er forkortet. Uansett, jeg synest det var en god bok .Det finnes mange forkortede utgaver av "De elendige" av Victor Hugo også, dessverre.
Skjønner godt at du reagerer negativt når du har fått ei slik "dum" bok å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har et eksemplar fra 1952 utgitt på Gyldendal. Den er oversatt av Marie Mathisen. Jeg må si jeg synes boka er ganske bra så langt, har ikke lest mer enn ca en tredjedel,men en får jo et visst inntrykk da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kor mange sider er denne utgåva på?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

424 sider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for at du har hjelpt meg på sporet av ei fullstendig utgåve! Den gode bokelskaren frå Sørlandet (det var ein allusjon til Brecht), som eg kjøpte den forkorta utgåva av, er sjølvsagt heilt utan skyld i dette.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjøpte mitt eksemplar på antikvariat.net

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Christoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitIngunn SHarald KLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadHilde H HelsethBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeKirsten LundJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi LMarit HåverstadSynnøve H HoelMarianne AugustaJohn LarsenArne SjønnesenAnne Berit GrønbechAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteBerit RIngunn ØvrebøDagfinn Jakobsen