Med mindre man jobber i et sladreblad, og jobben din er å rakke ned på bøker/filmer, så synes jeg at en bokomtale skal være mest mulig nøytral og objektiv. Det er kanskjeg greit å skrive et lite notat til slutt med sin personlig mening. Men jeg syns ikke at selve omtalen skal være gjennomsyret av enten en positiv eller en negativ vinkel. Boksmaken til folk er så forskjellig, og det er fryktelig dumt om en bokomtale av en bok skulle være så negativ at en person lar være å lese en bok som kanskje kunne endt opp med å være den personens yndlingsbok. Folk skal jo kunne tenke selv også, men en bokomtale betyr gjerne en del for mange.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Personlig vil jeg gjerne ha andres mening, uten at det nødvendigvis vil endre min oppfatning av boken. Jeg tror allikevel jeg forstår hva du mener, jeg har lest omtaler der anmelderens personlige ståsted lyser gjennom så sterkt at det er vanskelig å ta det alvorlig. Der det er tydelig at språk, oppsett og argumentasjon ikke har noe å si fordi personen ikke er enig i budskapet i boka.
Objektivitet er allikevel noe jeg forventer mer fra proffesjonelle anmeldere enn fra oss her inne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg tror ikke du finner noe som heter en objektiv bokanmelder, proff eller ikke, like lite som det finnes objektive lesere., Vi vil alle være preget av det livet vi har levd, hendelser vi har opplevd, følelser vi har hatt og bøker vi har lest. Og det igjen vil prege hvordan vi opplever og mottar en spesiell bok. Det finnes ikke noe som heter en objektiv leser i mine øyne, like lite som det finnes objektive anmeldere uansett hvor proffe de måtte være. Det er absolutt et fint mål å strebe etter, for da tenker man litt mer over hva man driver med, men ren objektivitet tror jeg ikke finnes.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Og det forventer jeg ikke heller, men det er forskjell på hvordan man gir uttrykk for det. F.eks leste jeg en avisanmeldelse av Alef av Paulo Coelho der det var tydelig at anmelderen allerede hadde et anstrengt forhold til hans bøker. Dette gjelder oftere bøker med politisk eller åndelig budskap, og da synes jeg det viktigste er å opplyse om at man ikke er objektiv. Men som sagt, jeg ønsker gjerne å vite andres mening i en anmeldelse, spesielt når det gjelder oss på bokelskere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

AvaBenteDemeterHilde H HelsethKristofferVannflaskeNorahStig TLene AndresenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChristoffer SmedaasmgeBeathe SolbergSynnøve H HoelIngvild SHeidi HoltanEileen BørresenHanne Kvernmo RyePiippokattaKirsten LundkntschjrldGroTurid Kalvatn SchøyenIngeborg GDagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmajaAnne Berit GrønbechritaolineAnne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliTorTone H