Dette er ei svært interessant bok. Vi får høyre om utviklinga i Iran frå den tida Shaen regjerte, via Komehini og fram til nåtida. Dette blir fortalt av ei røyst frå "innsida". Ho gir eit nyansert bilete av denne tida, eit bilete som me i Vesten ikkje har kjent så godt til. Shirin Ebadi er sanneleg ei fantastisk dame!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Helt enig med deg, ei fantastisk modig dame! Høyaktuellt verk i disse dager også, mtp det som har skjedd i den arabiske våren og det som nå skjer i Tyrkia.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig i at det er en veldig interessant bok. Den var både spennende og lærerik. Synes at den personlige historien til Ebadi drar fortellingen framover, samtidig som Irans historie ligger som et bakteppe - ble veldig positivt overraska over boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det var veldig nyttig å få denne skildringen fra innsiden! Det er viktig å lese slike bøker som gjør at man kan identifisere seg lettere med folk fra andre land og kulturer. Når jeg nå ser bilder av og hører om Shirin Ebadi, synes jeg jo at jeg kjenner henne, livet og forholdene rundt henne, - litt, ihvertfall!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MChristofer GabrielsenTanteMamieAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJB