Enig, men han sier også selv at for ham er drømmen det viktigste, så...
Edvarda er temmelig irriterende hun også. Det er kanskje dette irritasjonsmomentet som gjør Pan til en "stor" roman. En eller annen har til og med kalt boka "Mesterens mesterverk". Jeg synes Mysterier er bedre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Helt enig i alt du sier her! Irritasjonen her er på et vis litterært sett mer givende - eller kanskje lettere å tolke - enn i Sult og Victoria. Men Mysterier er også min absolutte Hamsun-favoritt (av de fire jeg har lest).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mysterier er heller ingen favoritt hos meg. Så langt har jeg likt "Ny jord" og "Markes Grøde" best, men har fortsatt mye igjen å lese av Hamsun.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje en liten misforståelse?
Mysterier er - sammem med Sult, Landstrykere og Segelfoss-bøkene (Barn av tiden/Segelfoss by (og Pan) - mine favoritter blant Hamsuns romaner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg forsto at Mysterier var din favoritt, men altså ikke min! Jeg har blitt anbefalt å lese "På gjengrodde stier" først, for å få et annet/nytt syn på hele hans forfatterskap, før jeg leser de tidligere romanene, men "På gjengrodde stier" er heller ikke blant dine favoritter ser jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok. Nå ser jeg hva du mener.
Jeg liker Hamsuns romaner best, men På gjengrodde stier er også vel verdt å lese. Den hører vel strengt tatt til "erindringsbøkene" (sammen med
I eventyrland (den er "bedre" enn 'Pgs', etter min mening) ifølge siste utgave av Hamsun Samlede Verker (2007-2009). Knut Hamsun skrev også mange gode noveller (mange av dem med typisk Hamsunsk humor og antydningskunst). Derimot er skuespillene temmelig middelmådige, de fleste av dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Lasse W. FosshaugBjørg L.Kirsten LundOleCarine OlsrødTor Arne DahlAmanda AGro Anita MyrvangPer LundTorill RevheimmarithcGladleserBente NogvaBård StøreCecilie69Berit RMarit HåverstadBjørn SturødKarin BergStine AskeSynnøve H HoelHilde VrangsagenkntschjrldBjørg Marit TinholtPer Åge SerigstadBenedikteMonica CarlsenInge KnoffLillevigretemorMorten MüllerHarald KGroKjersti SMarit HøvdeBerit B LieHanne Kvernmo RyePiippokattaMarteCathrine Pedersen