Funksjonen "Du vil kanskje også like", som kanskje er det samme som du kaller "bokanbefalinger på bokdetaljsiden", er i utgangspunktet genial. Men hva er kriteriene for at bøker skal anbefales her?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Vi går gjennom verk ett etter ett. "Drageløperen", f.eks, er svært populær, og finnes i ca én av fem boksamlinger her inne.

Vi deler så bokelskerne her i to grupper:

Dem med "Drageløperen" i sin boksamling, og dem uten.

Vi samler så alle bøkene fra dem med "Drageløperen" i en liste, og regner ut hva som er frekvensen på hvert verk i alle disse boksamlingene.

Vi samler så alle bøkene fra dem uten "Drageløperen" i en liste, og regner ut hva som er frekvensen på hvert verk i alle disse boksamlingene.

Deretter sammenligner vi disse to frekvensene, og lager en liste der vi sorterer verk etter frekvensavvik.

Vi finner da ut at sannsynligheten for å finne "Tusen Strålende Soler" er høy i begge grupper, men at den er svært mye høyere i den gruppen boksamlinger der "Drageløperen" finnes fra før.

Dermed er det en sammenheng mellom disse to verkene, og vi går ut fra at om du likte "Drageløperen", vil du kanskje også like "Tusen Strålende Soler".

Kriteriet for bokanbefalingene er altså basert på boksamlingene her inne, og fungerer faktisk veldig bra.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Dagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmajaAnne Berit GrønbechritaolineAnne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardgretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit R