En god og interessant dokumentar om Cubas historien og Castros kamp til makten og framover opp til nåtiden. Historiene til alle de personlige møtene forfatterne hadde med mennesker bosatt på Cuba og eksil-cubanere gjorde boka mer "levende".
Her fortelles det om stormaktenes politikk/innflytelse på godt og vondt på Cuba. Til og med Norge har bidratt til historien på sin måte.
En velskrevet bok, uten bare tørre fakta, for de mellommennesklige historiene kommer så tydelig og godt fram.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Ja, denne er interessant...leser litt nå og da i den, så skal alt være lest til jeg drar til Cuba rett på nyåret. Har også anskaffet meg en del annet lesestoff om Cuba for å være best mulig "forberedt".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vil bare tipse om "Det nye Cuba - reisefortellinger" av Even Sandvik Underlid, utgitt på Forl. manifest 2012. Og for ikke å glemme en skjønnlitterær stemme "innenfra" Cuba (som selvfølgelig er forbudt på øya); Wendy Guerras "Alle drar sin vei" (2011) og "Jeg var aldri førstedame" (2012). Så...da gjenstår det vel bare å ønske deg riktig GOD TUR!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, takk...det er en stund enda, så god tid til å forberede seg....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gled deg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har begynt på Det nye Cuba nå...den er virkelig god, engasjerende; den levendegjør forholdene - både litt fra fortid og nåtid; setter ting i sammenheng, man får en utvidet forståelse gjennom denne...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke dumt å ha lest bl.a. denne boka når du er så heldig og skal dit. Cuba, er et land jeg har hørt mye om men jeg må innrømme at mine kunnskaper om landets historien ikke var så gode.
Da er det godt å ha lest denne velskrevne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHarald KBård StøreOleHanneTanteMamieReadninggirl30Akima MontgomeryIngvild SNeraRisRosOgKlagingCathrine ØTheaNinaHeidi HoltanRune U. FurbergRufsetufsaBritt ElinStein KippersundTorill RevheimLinnEllen E. MartolGro Anita MyrvangTherese HolmHanne MidtsundHeidi LChristofferEvaStine AskekntschjrldMaikenLars MæhlumToveanniken sandvikTalmaLilleviKari ElisabethBerit RSynnøve H HoelIreneleser