En ekte og ærlig bok! Kjempe interessant å lese før man skal til Cuba! Et must for de som er interessert i Cubanerne, den beste måten å bli kjent med landet uten å ha vært der. Jeg synes boka gir interessant innsikt i hvordan menneskene på Cuba lever og tenker. Sjarmerende hverdagshistorier! Hva gjør folk når strømmen plutselig går og ingen vet når den kommer tilbake? Visste du at såpeoperaens opprinnelse kommer fra Cuba og hvorfor er Cubanerne fortsatt håpløst oppslukt av såpeoperans uendelige historier? Hva gjør man når man ikke får kjøpe mat pga strenge matrasjoner? En av karkaterene vi møter påstår at grunnen til at han er frisk og gammel er tobakk og cubansk kaffe! Boken er også stappet av historie og politikk, glimrende infiltrert i menneskene bak historien og politikken! Anbefales for alle som vil lære mer om menneskene på Cuba og historien om dette fasinerende landet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 23 svar.

En god og interessant dokumentar om Cubas historien og Castros kamp til makten og framover opp til nåtiden. Historiene til alle de personlige møtene forfatterne hadde med mennesker bosatt på Cuba og eksil-cubanere gjorde boka mer "levende".
Her fortelles det om stormaktenes politikk/innflytelse på godt og vondt på Cuba. Til og med Norge har bidratt til historien på sin måte.
En velskrevet bok, uten bare tørre fakta, for de mellommennesklige historiene kommer så tydelig og godt fram.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, denne er interessant...leser litt nå og da i den, så skal alt være lest til jeg drar til Cuba rett på nyåret. Har også anskaffet meg en del annet lesestoff om Cuba for å være best mulig "forberedt".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vil bare tipse om "Det nye Cuba - reisefortellinger" av Even Sandvik Underlid, utgitt på Forl. manifest 2012. Og for ikke å glemme en skjønnlitterær stemme "innenfra" Cuba (som selvfølgelig er forbudt på øya); Wendy Guerras "Alle drar sin vei" (2011) og "Jeg var aldri førstedame" (2012). Så...da gjenstår det vel bare å ønske deg riktig GOD TUR!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, takk...det er en stund enda, så god tid til å forberede seg....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gled deg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har begynt på Det nye Cuba nå...den er virkelig god, engasjerende; den levendegjør forholdene - både litt fra fortid og nåtid; setter ting i sammenheng, man får en utvidet forståelse gjennom denne...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke dumt å ha lest bl.a. denne boka når du er så heldig og skal dit. Cuba, er et land jeg har hørt mye om men jeg må innrømme at mine kunnskaper om landets historien ikke var så gode.
Da er det godt å ha lest denne velskrevne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

1997-utgåva av "Dette er Cuba!" lånte eg på biblioteket i samband med eit studium i latinamerikansk kultur. Eg er einig i at boka gir eit nyansert og pirrande bilete av dette karibiske landet. Særleg artig var det å lese om våpentransporten frå Raufoss som kom til Castro i staden for til Baptista! Og no har eg kjøpt den ferskaste utgåva til stabelen med ulesne bøker ...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den synest jeg også høres interessant ut og legger det glatt til"skal lese" lista mi som nå er over 100 bøker.
Jeg leser og leser men haugen med bøker blir bare høyere og høyer,jeg er oppe i 2,4 m.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne boka har jeg stått og sett på i bokhandelen nokså nylig. Tittelen er jo pirrende i seg selv. Etter å ha lest din omtale, fikk jeg virkelig lyst til å lese det! Takk for tipset!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, hun skriver en meget god omtale av en herlig bok som jeg nettopp har begynt å lese (har lest rundt 90 sider). Løp ut og kjøp! Det som er spesielt med denne boka, er at den evner å beskrive Cubas historie; samfunnsliv og politikk, samt sjelen og livet til menneskene der på en utrolig frodig og morsom måte! Her finnes fakta og treffende metaforer i fleng! Herlig!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har nettopp kommet hjem fra Cuba, og jeg må si at boka ga reisen en liten ekstra dimensjon! Boka gir som Hilde sier og en bra beskrivelse av Cubas historie og politikk. Hva skjedde under revolusjonen, men ikke minst, hva var forløpet til den?! Og hvordan har det påvirket samfunnet og menneskene i ettertid? Denne boka tar for seg alle sidene ved dette. Boka er kjempe interessant som underholdning, og som en historiebok! Håper dere tar dere tid til å lese den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og heldige du, som har vært på Cuba og opplevd noe av det boka beskriver på egenhånd! Jeg var så "dum" å velge Jamaica i stedet, og nå, etter å ha lest denne boka, vil jeg til Cuba også. Ja, det er både litterær kvalitet - underholdning og historie, det er det briljante!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så herlig! Denne boka MÅ jeg ha! (Sukk ... tårnet av uleste bøker ser snart ut som Babels tårn hjemme hos meg ... det er HØYT!)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gikk på det tipset jeg også. Bestilte den i bokklubben nå...kan være nyttig og interessant lesing dette..det begynner å tårne seg litt her også, skjønt da jeg flyttet for 4 år siden måtte jeg dessverre kvitte meg med utallige vegg-meter med bøker, og har i ettertid basert det meste av lesingen på biblioteklån...men det holder hardt å ikke kjøpe litt innimellom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har allerede anskaffet meg denne boka. Greide ikke å vente til over ferien. ;-) Tror jeg i likhet med deg må begynne å bli mer selektiv mht hvilke bøker jeg kjøper, for huset er i ferd med å bli dørgende fullt hos oss også. Og jeg vil jo mene at jeg har ytterligere sånn ca. 40 år til å kjøpe bøker på ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He, he...ja det var litt sårt å kvitte seg med "tusen" bøker da jeg flyttet fra 300m2 til 69m2, mye gikk til Antikvar, Lions, Frelsesarmeen, venner...men jeg har da en del hyllemeter fortsatt, liker ikke når jeg nå har begynt å legge bøker oppå de ryddige bokradene i hyllene, og noen kasser er satt i boden også. Biblioteket "mitt" er fantastisk til å skaffe alt jeg ønsker meg, men Foto-fagbøker må jeg kjøpe, så det har blitt et 50-talls av det i det siste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet ikke om jeg hadde overlevd å kvitte meg med 1000 bøker ... hadde nok tatt min død av det. ;-/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"1000" står i anførselstegn da...men det var nok flere hundrede...(de "kjæreste" beholdt jeg)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I know the feeling... Hos meg også.. veldig høyt, men jeg har jo litt å ta igjen jeg da, mange her inne har jo lister så lange som tog! Jeg er mektig imponert og inspirert! Selv har jeg måttet omorganisere litt - fra "skal lese" til "ønsker meg" - rett og slett for å få bedre oversikt. Men jeg rekker en del før lunch, og deretter står bokhandelen for tur. Å, så heldig jeg er som er lærer - ferien rommer fortsatt en god del lesetid!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, hva enkelte rekker over her inne, er intet mindre enn imponerende! Men så er vi så heldige at vi kan surfe på og få glede av tanker og idéer andre har fått, og som de gladelig deler med oss andre!

Jeg reiser på ferie om få strakser, og planleggingen av ferielektyren gjøres nå med nennsom hånd! Jeg kommer til å være online hele ferien. (Hva skulle man ha gjort uten mobile bredbånd!) Og så skal jeg feriere på den ytterste nøgne ø, hvor feriens innhold for en stor del kommer til å bestå av fred og ro, lesing, fiske etc. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God ferie, og heldig er du som kan være online hele ferien! Reiser om et par dager selv, men der er ingen pc!! Men mange bøker, og det er jo det viktigste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk - og god ferie ønskes deg også! Du skal se at du får lest mye mer enn meg! Bokelskere.no SUGER tid! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

LadyOfTheBookskaroghMaikenHilde SReidun SvensliKetilMaria Festli EriksenAnne Berit GrønbechLeseaaseToveIngunn SRoger MartinsenalpakkaInger Johanne SæterbakkArcticDwarfsusannaMarius Theodor Yttri FjørtoftUnn BjørklundKristinLibraritas vDolly DuckAlice NordliTine JohnsenIdaKay NilsenConnieMarte OnarheimCarine OlsrødAndreas BokleserGVBård StøreLilleviHarald KErikTonje-Elisabeth StørkersenTillaBjørn SturødOleAnniken BjørnesTatiana Wesserling