Jajajaja - jeg anbefaler den så absolutt! Har ikke lest den på mange år, men Pearl S. Buck vant jo Nobelprisen i litteratur for den boken, så jeg tror nok jeg tør innestå for at dette er en bok verdt å få med seg. (Ja, for det var den gangen Nobelprisen ble tildelt for bøker, ikke for forfatterverket som sådan - såvidt jeg erindrer.) Jeg har rost Den gode jord opp i skyene mange ganger - Pearl S. Buck vokste opp i Kina, kjente seg som kineser, og de fleste bøkene hennes har også handling fra Kina, så vidt jeg vet, da. Jeg har kommet over flere andre av bøkene hennes på bruktmarkedet det siste året, så jeg satser på å få ånden over meg til en Buck-maraton snart. Mao-regimet utviste forresten forfatteren fra hennes elskede Kina, og hun tilbragte resten av sin levetid i foreldrenes hjemland USA.

Den gode jord (The Good Earth, altså) handler om en fattig bonde i det føydale Kina - og så er jeg redd jeg ikke husker så veldig mye mer, må jeg rødmende tilstå - bare at det var en vakker og gripende bok! Tror du skal sjekke bokhyllene dine, Lillevi. Du skal se at du har den... ;-D

For å holde oss på viddene: så du filmatiseringen av Somerset Maughams "The Painted Veil" på tv for noen uker siden? Jeg fikk med meg slutten - og tenkte på deg da jeg skjønte hva jeg så! For du har jo anbefalt meg den boken her inne. Og her fant jeg filmen på imdb.com - den er fra 2006, men imdb kan også fortelle at boken ble filmatisert allerede i 1934 med Greta Garbo. Hva man ikke visste... nåja, jeg snakker for meg selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Etter dine lovord håper jeg virkelig at jeg ikke tar feil! Kanskje finnes Den gode jord på hytta eller et eller annet sted i huset; tittelen lyder så kjent. At dette var nobel-litteratur var totalt ukjent for meg (du verden hva jeg lærer på dette nettstedet). Tusen takk for flott informasjon! Du hører fra meg om jeg finner den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og jeg har sjekket de virtuelle bokhyllene mine (takket være bokelskere.no har jeg nå litt bedre oversikt enn før over de uleste bøkene mine, ettersom jeg har blitt nokså flink til å registrere nyanskaffelser) - joda, ganske riktig har jeg fått i hus The Good Earth på engelsk. En søt, liten pocketbok fra tidlig etterkrigstid. Og dessuten har jeg "The Peony" og "Imperial Woman" i like sjarmerende pocketbøker - ulest, enn så lenge. Men i vinter leste jeg Anchee Min: "Pearl of China", som er en roman om Pearl S. Bucks oppvekst - har sett den har fått litt blandet mottagelse her inne, men jeg likte den godt. Et fint supplement til Bucks egne bøker - som jeg altså snart skal lese noen flere av. Trur eg.

Ja, bokelskere.no er storveies - vi bytter jo bokdata over en lav sko her inne, hurra. :-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude Jensen