Les denne boka når du er trist. Når du vil le, når du er lykkelig. Når du trenger en venn, når du vil være alene. Når ting virker for vanskelige, når solen skinner på deg. For i denne boka finnes det liv; ekte, levende, sterke og inspirerende mennesker som setter uuttslettelige spor. Ikke glem denne boka.

"There's a tree that grows in Brooklyn. Some people call it the Tree of Heaven. No matter where its seed falls, it makes a tree which struggles to reach the sky. It grows in boarded-up lots and out of neglected rubbish heaps. It grows up out of cellar gratings. It is the only tree that grows out of cement. It grows lushly...survives without sun, water, and seemingly without earth. It would be considered beautiful except that there are too many of it."

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Jeg skjønner at jeg har gått glipp av noe fint, og skyndter meg å legge den til i "skal lese"-haugen her inne:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, så bra!:D Du kommer ikke til å angre:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en av mine favorittbøker også! Og vi er flere fans av Betty Smith - som du kan se av denne tråden. Den gangen anbefalte Jenny en annen av Smiths bøker, også - jeg har ikke fått tak i den ennå, men det skal jeg nok en dag.... Det er så bra at denne boken får omtale her på bokelskere.no, for det er en litterær perle som virkelig fortjener flere lesere!!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Artig påminnelse om gammel "venn". I år hadde jeg tilstrekkelig med ulest litteratur på hytteferien min, så Brooklyn ble ikke tatt fram. Ei heller I morgen går det bedre, som også står i hyttehylla. Den må gjenleses snart, skjønner jeg, - men etter det lille jeg husker om den, er det en heller middelmådig oversettelse jeg har i mitt eie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å Marit, du skuffer! Jeg var SÅ sikker på at du hadde kost deg med A Tree grows in Brooklyn også denne sommeren - du skrev jo (i den andre tråden om boken) at det var din sommerlektyre, jo! ;-D (Men jaja, jeg har vel selv mine svin på skogen, jeg sier jo stadig at jeg skal gjenlese Pearl S. Bucks Den gode jord - men har jeg gjort det? Neida. Hvis jeg ikke husker feil, har jeg til og med klart å snappe den til meg på engelsk, også - min opprinnelige utgave (som jeg holder meget høyt, men...) er dansk.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jada, jeg bøyer hodet i skam. Til mitt forsvar må jeg anføre at boka er så medtatt av hyppig gjenbruk at jeg er redd det ikke skal særlig mye til før den ender opp som løsbladsystem. Eller ikke-system. Det er grenser for hva en gammel paperback kan tåle. Så fra nå av blir det annenhver sommer, kanskje?

Er det mulig å få reparert sånne vrak, montro?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du får kjøpe deg en ringperm og en pakke plastlommer, og så kan vraket få nye klær (hm, jeg bør visst jobbe litt med metaforene mine i dag). Alternativt finnes det jo bokbindere - men de hundrelappene kunne du kanskje heller investere i et nytt eksemplar av boken? Eller... nå vet jeg det: du kan finne deg et bokbinderkurs, og skaffe deg kompetansen til å redde vrakene dine fra den sikre død - for det kan jo være du har flere bøker som har blitt lest i stumper og stykker? Har sett slike kurs avertert dann og vann, jeg! Vennlig hilsen Klara Klok - bokelsker og kursfantast. ;-P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den gode jord - har jeg ikke den et eller annet sted.
En bok du anbefaler, eller hva...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jajajaja - jeg anbefaler den så absolutt! Har ikke lest den på mange år, men Pearl S. Buck vant jo Nobelprisen i litteratur for den boken, så jeg tror nok jeg tør innestå for at dette er en bok verdt å få med seg. (Ja, for det var den gangen Nobelprisen ble tildelt for bøker, ikke for forfatterverket som sådan - såvidt jeg erindrer.) Jeg har rost Den gode jord opp i skyene mange ganger - Pearl S. Buck vokste opp i Kina, kjente seg som kineser, og de fleste bøkene hennes har også handling fra Kina, så vidt jeg vet, da. Jeg har kommet over flere andre av bøkene hennes på bruktmarkedet det siste året, så jeg satser på å få ånden over meg til en Buck-maraton snart. Mao-regimet utviste forresten forfatteren fra hennes elskede Kina, og hun tilbragte resten av sin levetid i foreldrenes hjemland USA.

Den gode jord (The Good Earth, altså) handler om en fattig bonde i det føydale Kina - og så er jeg redd jeg ikke husker så veldig mye mer, må jeg rødmende tilstå - bare at det var en vakker og gripende bok! Tror du skal sjekke bokhyllene dine, Lillevi. Du skal se at du har den... ;-D

For å holde oss på viddene: så du filmatiseringen av Somerset Maughams "The Painted Veil" på tv for noen uker siden? Jeg fikk med meg slutten - og tenkte på deg da jeg skjønte hva jeg så! For du har jo anbefalt meg den boken her inne. Og her fant jeg filmen på imdb.com - den er fra 2006, men imdb kan også fortelle at boken ble filmatisert allerede i 1934 med Greta Garbo. Hva man ikke visste... nåja, jeg snakker for meg selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter dine lovord håper jeg virkelig at jeg ikke tar feil! Kanskje finnes Den gode jord på hytta eller et eller annet sted i huset; tittelen lyder så kjent. At dette var nobel-litteratur var totalt ukjent for meg (du verden hva jeg lærer på dette nettstedet). Tusen takk for flott informasjon! Du hører fra meg om jeg finner den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og jeg har sjekket de virtuelle bokhyllene mine (takket være bokelskere.no har jeg nå litt bedre oversikt enn før over de uleste bøkene mine, ettersom jeg har blitt nokså flink til å registrere nyanskaffelser) - joda, ganske riktig har jeg fått i hus The Good Earth på engelsk. En søt, liten pocketbok fra tidlig etterkrigstid. Og dessuten har jeg "The Peony" og "Imperial Woman" i like sjarmerende pocketbøker - ulest, enn så lenge. Men i vinter leste jeg Anchee Min: "Pearl of China", som er en roman om Pearl S. Bucks oppvekst - har sett den har fått litt blandet mottagelse her inne, men jeg likte den godt. Et fint supplement til Bucks egne bøker - som jeg altså snart skal lese noen flere av. Trur eg.

Ja, bokelskere.no er storveies - vi bytter jo bokdata over en lav sko her inne, hurra. :-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det var hyggelig å se! Tittet på tråden og så boken hun anbefalte, "Tomorrow will be better". Sjekket om de hadde den på biblioteket, men akk nei, de hadde bare den norske oversettelsen... Leste du den noen gang på norsk? Jeg skulle så gjerne ha lest den på originalspråket!

Har forresten lest sammendraget av to andre bøker av Betty Smith; "Joy in the Morning" og "Maggie Now". Begge minnet meg veldig om "A Tree Grows in Brooklyn". Jeg kjøper normalt ikke bøker, men tror jeg blir nødt til å få tak i dem på en eller annen måte!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste A Tree Grows in Brooklyn på engelsk - jeg foretrekker originalspråket når jeg behersker dét. (Ikke til forkleinelse for gode oversettere! Jeg vil bare aller helst ha forfatterens originalstemme "uten filter".) De andre Betty Smith-bøkene har jeg ennå til gode, riktignok så jeg i en bruktbutikk en norsk oversettelse av en av de andre (husker ikke tittelen lenger), men jeg lot den stå.

Her fant jeg imidlertid amerikanske amazon.com-oversikt over Betty Smiths bøker - jeg har amazon-kjøp-stopp fordi det er så enormt mange bøker jeg ønsker meg derfra, men det er helt trygt (og veldig enkelt) å kjøpe bøker gjennom amazon! Du får rapportere om du får lest flere bøker av Smith - okay? :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste også "A Tree Grows in Brooklyn" på engelsk, tror det var veldig viktig med tanke på å få den riktige "Brooklyn-følelsen":) Tenkte på "Tomorrow will be better", så på den andre tråden at du hadde funnet den norske utgaven i en bruktbutikk ja og lurte på om du kanskje hadde ombestemt deg og lest den allikevel;)

Det skal jeg gjøre! Takk for linken! Tenker som så at hvis ikke pengene strekker til, så vet jeg hva jeg skal ønske meg til jul;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En av mine favorittbøker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En av mine også! Kan ikke tro at jeg ikke hadde hørt om den før nå.. Da jeg bestilte den fra biblioteket trodde jeg den var skrevet ganske nylig og ble overrasket da jeg så at den var fra 1948. Jeg tok ett årsstudium i engelsk litteratur Blindern, men var aldri borti denne boka. Etter min mening er den på høyde med andre moderne klassikere som "To Kill a Mockingbird" og mye bedre enn "The Great Gatsby".. Forstår ikke hvorfor den ikke er bedre kjent!

Har du forresten noen lignende bøker å anbefale? Var så trist å legge fra meg A Tree Grows in Brooklyn nå nettopp:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tror den er i ferd med å bli en "glemt" klassiker. Prøv også boka Imorgen blir det bedre/Tomorrow will be better av samme forfatter. Flott bok, så vidt jeg husker, men har vist seg vanskelig å få tak i, ettersom amazon ikke har villet sende den til utenfor USA. Men kanskje du er heldigere enn meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ad amazon: Jeg lurer på om du kan ha forsøkt å kjøpe fra en selger som bruker amazon Marketplace, og ikke fra selve amazon? For der har jeg også bommet, altså. Alle tilgjengelige utgaver ligger listet på samme sted, men noen av de bokhandlerne/bruktbokselgerne som legger ut bøker på amazon, sender ikke utenlands. I motsetning til selve amazon - jeg har kjøpt fra både amazon.com (USA) og amazon.co.uk uten problemer. (Altfor mange ganger også, vil noen si...) Og instinktivt velger man jo gjerne den billigste utgaven av en bok - som ikke alltid er fra amazons egen bokhandel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å nei! Jeg hadde regnet med Amazon.. Jaja, jeg skal muligens til USA en gang i fremtiden, så da kan jeg kanskje snappe opp en kopi der:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gjør et forsøk likevel, det kan være at jeg bare var uheldig den gangen jeg forsøkte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Beathe SolbergTine SundalJakob SæthreHeidi Nicoline ErtnæsEivind  VaksvikAnn ChristinTorJulie StensethBarbaraSigrid NygaardLibraritas vHeidiMarianne AugustaKarin BergtuhamreGodemineMette-MAmanda AaserødsomniferumMonica Carlsenella76Heidi BAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMayLailaKaren RamsvikalpakkaMari Nordø LommelunGrete AastorpHarald AndersenReadninggirl20Kirsten LundKathrine HaaheimmarithcTorill Elisabeth RevheimEgil StangelandSynnøve H HoelSolgunnPia Lise SelnesMargrethe