Ja, - dette er en bra bok! Den er utrolig bra skrevet, en suggererende beskrivelse av (en) Herres undergang;) Samtidig klarer Dahl å menneskeliggjøre mytologiserte aktører fra 1800-tallets "nye Norge" slik at de blir av kjøtt og blod, - forresten, ikke Camilla, hun forblir et engelaktig vidunder sett gjennom Bernhards øyne. Om skildringene er "riktig" gjort er vanskeligere å si, men de minner en i hvert fall om at hovedpersonene - og alle andre med - faktisk var mennesker, på godt og vondt.
Men det viktigste var likevel skildringen av Herres mislykkede liv, en historie så uendelig trist og tragisk at jeg faktisk syntes det var deilig å bli ferdig med boken, - enda så god den var!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ja, det var en bra bok. og interessant og følge livene til hver enkelt av aktørene, i perioder var livene deres flettet tett sammen. For meg var Bernhard Herre en ukjent person inntil nå, lurer på om det er skrevet mer om han i andre bøker.
Skal jeg pirke på noe må det være "stemmen" som forteller om folk og hendelser, litt for utmalende og dvelende noen ganger etter min smak.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundJørgen NHarald KOddvarGritaolinemay britt FagertveitPia Lise SelnesRolf IngemundsenTine SundalelmeNabodamaBjørg L.WencheLisbeth Marie UvaagSynnøve H HoelAnn EkerhovdThomas Røst StenerudEgil StangelandToveChristofferVibekeMarit HåverstadAnne Berit GrønbechKjersti SLailaKjerstiKaramasov11Karen PatriciaEster SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTor Arne DahlEllen E. MartolKarin  JensenMarit AamdalLeseberta_23Anne-Stine Ruud HusevågChristinaBjørg Marit TinholtGunillaEli Hagelund