Er dette ei bra bok? Utvilsomt. Er Dahl en god forfatter? Utvilsomt. Er det å skrive en moderne eksistensiell roman inn i ramma av en nitidig korrekt historisk roman vellykka? I bokas beste partier, er det det, og da gjør Dahl ting jeg ikke har sett noen få til på norsk før. Særlig mot slutten, når han har skrevet av seg Collett og Welhaven, fungerer boka på alle måter. I bok som burde vært diskutert mer, men dessverre var ikke kritikken istand til å si så mye mer enn hva den handla om

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Jeg vil bare gjøre dere andre "Herre"-lesere oppmerksomme på en bok fra omtrent samme miljø som jeg har omtalt her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, - dette er en bra bok! Den er utrolig bra skrevet, en suggererende beskrivelse av (en) Herres undergang;) Samtidig klarer Dahl å menneskeliggjøre mytologiserte aktører fra 1800-tallets "nye Norge" slik at de blir av kjøtt og blod, - forresten, ikke Camilla, hun forblir et engelaktig vidunder sett gjennom Bernhards øyne. Om skildringene er "riktig" gjort er vanskeligere å si, men de minner en i hvert fall om at hovedpersonene - og alle andre med - faktisk var mennesker, på godt og vondt.
Men det viktigste var likevel skildringen av Herres mislykkede liv, en historie så uendelig trist og tragisk at jeg faktisk syntes det var deilig å bli ferdig med boken, - enda så god den var!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det var en bra bok. og interessant og følge livene til hver enkelt av aktørene, i perioder var livene deres flettet tett sammen. For meg var Bernhard Herre en ukjent person inntil nå, lurer på om det er skrevet mer om han i andre bøker.
Skal jeg pirke på noe må det være "stemmen" som forteller om folk og hendelser, litt for utmalende og dvelende noen ganger etter min smak.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er helt enig. Niels Fredrik Dahl har et språk som virkelig fungerer! Om det ikke er det beste ved boka, er det i alle fall en viktig del. Jeg vet ikke hvor mye kunstnerisk frihet det er her, men det er i såfall lov. Det er en roman, ikke en biografi. Men rammen tror jeg på. Jeg mener også at denne boken burde vært mere fremme i lyset. Anbefales på det sterkeste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja her er det språket som virkelig får meg til å trille en sekser på terningen. Det er vakkert skrevet og man nyter hver side. Denne boka gikk meg litt hus forbi da den kom ut, men jeg er veldig glad for at jeg nå har fått lest den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk Lise, der havnet den nå på ønskelista mi. Av det lille jeg har lest om den virker det som det er en interessant bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hyggelig at du tar hintet. Du kommer definitivt ikke til å angre! Ha en fin helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En veldig god bok, som jeg også kan anbefale! Man får lyst til å lese videre om personene og tidsepoken.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Helen SkogLillevimoiraLailakjell kBoktimmyHauk1Jenny Dahl BakkenOle Jacob OddenesLabbelineritaolineJostein RøysetRufsetufsaRandiASisselRasa ZiburkuteIngerSynnøve H HoelSusan StensrudJulie StensethLindaBFrank Rosendahl SlettebakkenLibraritas vBenteBritt ElinLaila StenbrendensveinIda HeiseldalKrishEngelinJan-Olav SelforsKirsti Vettran NederhoelellinoronilleDemeterkriraAliceInsaneLine DahleBjørn  BakkenEivind  VaksvikMarius Theodor Yttri Fjørtoft