Hvis du først er betatt av Hoels fortellerteknikk, har jeg inntrykk av at Aksel Sandemose er en fra samme forfattergenerasjon som skriver nokså på samme måte.

Selv blir jeg litt satt ut av denne måten å skrive på, med så mye aproposer hele veien, men det er jo helt irrelevant i denne sammenhengen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

For meg er det noe med å gjenoppdage forfattere i min foreldregenerasjon. Hva las de i deres samtid?
Har hoppet litt bukk over flere av de inntil de siste par årene.
Jeg har nok ikke lest Sandemose av den enkle grunn at min bror gjorde det, og han har alltid sagt, "aldri mere Sandemose". Han las "En flyktning krysser sitt spor". Ikke vet jeg hva som står i boka men han synest den var ufyselig.
Ser du det, jeg har blitt påvirket :)
Joda, de er nok komponert og skrevet annerledes enn nåtidens forfattere eller for den saks skyld forfattere før de igjen.
Hver generasjon sin skrivemåte, sin sjarm. Det er det utgangspunktet jeg har når jeg starter på eldre bøker.
Rykker Sandemose frem i køen? Vet ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har forholdsvin nylig vært igjennom "Det svundne er en drøm". Handlingsmessig var den egentlig midt i blinken. Men underveis tenkte jeg: "Jeg ser at dette egentlig er stor litteratur, men nøyaktig de samme kvalitetene gjør at jeg syns det er en tung bok å lese".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHarald KBård StøreOleHanneTanteMamieReadninggirl30Akima MontgomeryIngvild SNeraRisRosOgKlagingCathrine ØTheaNinaHeidi HoltanRune U. FurbergRufsetufsaBritt ElinStein KippersundTorill RevheimLinnEllen E. MartolGro Anita MyrvangTherese HolmHanne MidtsundHeidi LChristofferEvaStine AskekntschjrldMaikenLars MæhlumToveanniken sandvikTalmaLilleviKari ElisabethBerit RSynnøve H HoelIreneleser