Visste du at kong Gustav 5. truet med å abdisere dersom den svenske regjeringen nektet Tyskland å føre tusenvis av soldater gjennom landet? Eller at det «nøytrale» Sverige tjente millioner og atter atter millioner på å imøtekomme tyskernes krav og ønsker? Boka er ufattelig interessant lesning, blant annet fordi det svenske krigsoppgjøret ennå ikke har funnet sted. Denne boka slår sprekker i illusjonen om den svenske nøytraliteten, og er grundig dokumentert. Den bidrar dessuten til å forklare fenomener vi kjenner fra annet hold, som at gjedde (svensk nasjonalrett) anses som uspiselig i Norge, eller at Haakon 7. nektet å ha noe med den svenskekongefamilien å gjøre. Anbefales for alle med interesse for historie, krigen eller begge deler.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Måtte bare inn her for å si hjertelig takk for omtalen! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig, det var en svært interessant bok om et tema som for lengst burde vært diskutert i Sverige. Jeg anbefaler boka til alle som vil høre på, og opplever at de fleste ikke tror sine egne ører; f eks når jeg forteller hva Sverige har tjent på trafikkeringen, eller om kongen som truet med å abdisere. Måtte boka selge i store opplag!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeter