Dette er ei bok jeg angrer at jeg leste. Synes de første 100 sidene var fantastiske - de gode beskrivelsene av snobberiets uutalte og meget stramme regler. Så begynte voldsorgien og enkelte scener klarer jeg ikke å viske bort fra netthinnen min - de popper opp når jeg minst ønsker dem. Skulle gjerne hatt den ulest - selv om jeg - dum som jeg er - også leste glamodrama uten at den kan måle seg med denne i utspekulert grusomhet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg hadde samme forhold til denne første gang jeg leste den..."ekkel" roman, men jeg følte det var nødvendig å lese den fordi noen av mine elever hadde valgt den på særemne. I ettertid har jeg lest den flere gange, og sett filmen - og egentlig funnet ut at det er en ganske viktig roman - når man ser bak volden og det grusomme; forfatteren har brukt dette bevisst. Jeg har skrevet litt om den i bloggen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

.. og har nå lest bloggen din og fant den meget interessant. For ikke å snakke om hvor full av beundring jeg er overfor deg og Rose Marie og andre som legger ned så fantastisk mye arbeid der vi andre får tilgang til gode analyser av bøker og filmer vi liker. Tusen takk...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk skal du ha, det var da hyggelige ord...jeg blogger vel helst mest for å klargjøre eller repetere litt selv, men jeg synes det er fint at andre "titter innom" og har litt glede av det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ikke uenig i at det er en viktig roman - jeg ser også mye samfunnskritikk og mye psykologi i romanen. Jeg opplevde den heller ikke som ekkel, tror jeg - bare at en del bilder har blitt med meg videre, og de er ubehagelige. Skal lese hva du har skrevet om den i bloggen - alltid spennende å lese hva andre sier om bøker jeg har lest, særlig når de har gjort så sterkt inntrykk. Synes Bret Easton Ellis er en spennende forfatter, mulig jeg leser mer av ham etter hvert, men er ikke klar for det ennå, selv om hans senere bøker ikke er like grusomme i sine skildringer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaLinda NyrudKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn SturødTheaAvaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.Ingrid HilmerIngvild STonesen81Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundRune U. FurbergLilleviIngunn SCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleAlice NordliLene Andresen