Litt om innholdet, som viser hvor sprøtt det hele er: Alex er arkitekt og gift med den ambisiøse Sonja. Alt er perfekt. Men Alex har allikevel en affære med Iwona, en polsk kvinne som hverken er tiltrekkende eller interessant. Selv om han forakter hennes uendelige passivitet og fordringsløse kjærlighet, kan han ikke la være å oppsøke henne. Iwona blir gravid, og Alex overtaler Iwona til å adoptere barnet bort til den barnløse Sonja. Han klarer ikke å se galskapen i dette prosjektet.

Underveis blir man temmelig provosert, men den som har lest andre romaner av Peter Stamm, f. eks. "Agnes", den vet at det er Stamms typiske stil. Men innimellom må man bare le! "Sju år", som bl.a. har kommet ut i US, har forresten havnet i 2011 på New York Times´ liste 100 Notable Books of 2011, hvor det bare finnes 5 ikke-amerikanske forfatter. Han havnet der sammen med romaner av Leopardi, Oz, Nadas og Murakami. Sjelden at en tyskspråklig roman klarer slikt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

[ Slettet av bruker ]

Sist sett

JBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima Montgomery