Du ber om et mesterverk - og da tenker jeg at vi må til litteraturens store mestere! Jeg oppfatter at du ønsker å utforske litteratur som hittil har vært ukjent for deg.

Hva med å prøve triologien om Kristin Lavransdatter av Sigrid Undset. Denne middelalderromanen har "alt" - kjærlighet, de mellommenneskelige forholdene, de historiske linjene. Jeg har lest den flere ganger, og den gir meg stadig noe nytt. Den er velskrevet og på ingen måte vanskelig tilgjengelig. Et litterært verk som leses av stadig nye generasjoner. Undset fikk Nobelprisen i litteratur.

Lykke til med bokvalget - og la oss høre hvordan det går!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Kristin Lavransdatter er eit godt forslag, og samstundes kan eg anbefala dei andre middelalderromanane til Sigrid Undset; Olav Audunssøn i Hestviken og Olav Audunssøn og hans barn.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har flere ganger hatt lyst til å lese Undsets bøker om Olav Audunsson, men de har alltid blitt skjøvet ut. Nå setter jeg dem på leselisten, takk skal du ha!

Artig å se hva bokelskere betrakter som mesterverk. Mange gode tips i denne tråden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror jammen jeg skal sette dette mesterverket på leselisten min. Det er mange år siden jeg leste Kristin Lavransdatter så det kan være på tide å lese den på nytt. Spennende at du sier at den gir deg noe nytt hver gang du har lest den :)
Jeg husker knapt handlingen, men husker godt hvor bergtatt jeg ble av historien for 25-30 år siden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne JensenKirsten LundMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieEli HagelundTonjeHarald KNorahTheacathyPiippokattaalpakkaHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBEivind  VaksvikAndreas HesselbergStig TSissel ElisabethBeathe SolbergLailaNtotheaSynnøve H HoelIngrid HilmerBeate KristinAgnete M. HafskjoldHarald AndersenTine Sundalanniken sandvikBirkaHildeAnniken RøilHanne Kvernmo RyesomniferumSt. YngheadBente L.Egil StangelandKristine Louise