Å, så koselig det høres ut! Jeg husker jeg leste "Flukten til Watership" for gutta mine på et visst tidspunkt, og det var veldig vellykket. Jeg tror den er kategorisert som ungdomsbok.
Selv fikk jeg "Den utrolige reisen" da jeg var ca. 12 og regnet den som min første "voksenbok", antakelig fordi den hadde nokså liten skrift og tette sider. Det er altså den spennende historien om to hunder og en katts lange og farefulle reise gjennom villmarken for å komme hjem.
To dyrebøker - med paralleller og likheter til menneskelivet - er altså mine forslag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Hurra! Fant Den utrolige reisen på antikvariat.net, er bestilt. Det er alltid med en viss engstelse jeg gjenleser bøker som har betydd så mye for meg, etter så mange år ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er veldig fint og koselig for oss alle. Og jeg er opptatt av at det skal være bøker med kvalitet, og gjerne eldre bøker som de kanskje ikke ville ha oppdaget ellers.
Den utrolige reisen hadde ligget godt an, hadde jeg bare hatt den (vet noen om den er å få tak i?). Også jeg har gode minner knyttet til den, pappa leste den høyt for hele familien. Flukten fra Watership kjenner jeg ikke. Skal sjekke nærmere. Har også Sommerboken av Tove Jansson i tankene.

Tusen takk for gode tips, Ellen og dere andre!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flukten fra Watership av Richard Adams er en helt fantastisk bok! Jeg var ca 14 år da jeg så filmen (tegnefilm basert på boka), og skrapte sammen nok penger til å kjøpe boka. Historien handler om en koloni kaniner som må rømme fra hjemstedet på grunn av en utbygging. Den er beskrevet fra kaninperspektiv, og de oppfører seg i all hovedsak som kaniner (man lærer mye om dem). Likevel er det en fantasifortelling, som også er tolket som en allegori. Den er litt skummel til tider, men veldig spennende og handlingsmettet - og fin!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Anniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAkima MontgomeryLars MæhlumNinaBjørg L.DemeterVidar RingstrømBenedikteSvein Erik Francke-EnersenSiljeØystein Espeseth-AndresenJakob Lund KlausenTorill RevheimOddvarGritaoline