Ja, han går nok lenger i å beskrive det onde i Dvergen, men selv ikke der glemmer han å søke årsaker til det onde, som når han beskriver urett som er begått mot ham, spesielt i barndommen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Fekk meg til å tenke på Jobs bok. Uansett kva slags elende Gud, eller skal vi kalle det "livet", serverer Job, blir han ikkje bitter og harm, og han forbannar ikkje livet sitt.
Kvifor nokon forbannar livet , og andre ikkje, det er eit godt spørsmål. Men ser ut som om vi har kjent til faren ved det svært lenge.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lagerkvist ser nok etter det gode i alle mennesker, selv de som, menneskelig sett, er blitt til «dverger». Det er ikke likegyldig hvordan disse har blitt behandlet og formet til den de er. Så er det et veldig interessant spørsmål du stiller, for det er ikke alle som responderer med hat eller ondskap på urett de har opplevd.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dvergen er en av de mest språkmektige og underholdende bøker jeg har lest.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den er en av mine favorittbøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hanne MidtsundAnne-Stine Ruud HusevågTonesen81Kirsten LundDemeterHeidi HoltanAnn ChristinTralteBjørn SturødReadninggirl30Anniken RøilLars MæhlumbeaverkriekVannflaskeHilde H HelsethNeraPer Åge SerigstadLinnIngeborg GKjerstiKjersti SIngvild SKarin BergLisbeth Marie UvaagKaramasov11Bjørg RistvedtGro-Anita RoenEileen BørresenLisbeth Kingsrud KvistenCarine OlsrødNorahHilde VrangsagenLise MuntheKarin  JensenKristin_HanneReidun Anette AugustinRoger MartinsenTove Obrestad Wøiensomniferum