Ettersom de tydeligvis leser mye, er det ikke lett å finne litteratur som både er god, ikke for barnslig og som fenger. Kanskje du skal bevege deg over på voksenlitteraur. Jeg anbefalte "Saras nøkkel" for 7. klasse jenter i fjor. Veldig mange leste den, ble fullstendig tent og vi hadde mange diskusjoner om boka, nazismen, jødeforfølgelser osv. Følte at for modne jenter var denne midt i blinken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ei anna bok om same tema er "Boktyven", ei bok som passar både for ungdom og vaksne. dette er ei litt spesiell bok som eg personleg likte veldig godt, kanskje litt vanskeleg å koma inn i, men med nydeleg skildring forholdet mellom personane, den grusomme krigen som bakteppe for barmhjertige gjerningar og humant sinnelag - hos enkelte, og basert på ei sann historie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Utifra mitt kjennskap til aldersgruppa (vært lærer i mange år), tror jeg "Boktyven" er litt for vanskelig tilgjengelig. Syns absolutt det er en fantastisk bok, men passer kanskje bedre for litt mer "voksne" ungdommer, sånn rundt 14, 15 år. Men dette er min subjektive mening, kanskje tar jeg helt feil.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg tror du har rett, jeg skal nok over i voksenlitteraturen. Tusen takk for tipset! Saras nøkkel har jeg ikke lest, men skal huske på den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anette SHarald KVanja SolemdalOleElin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11HegeTorIngvild SSigrid Blytt TøsdalKaren RamsvikJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemKirsten LundLene AndresenEgil StangelandNina