Dvergen - den andre boken jeg har lagt til min ønskeliste i kveld/natt etter din anbefaling. Takk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Du verden - og hvilke MOTPOLER du dermed har fått som tilvekster på listen din! Dvergen skal du DEFINITIVT ikke utsette tolvåringene dine for... der er det ondskap, krig, død, hevngjerrighet og atter ondskap. Jeg er glad for å ha lest den, men hadde nok nølt på forhånd om jeg hadde visst mer om innholdet. (Så egentlig burde jeg holdt tann for tunge nå, for ikke å skremme noen vekk fra å lese denne romanen...) Og underveis har jeg grunnet mye over at mitt eksemplar (d.v.s. mitt opphavs) var utgitt i 1945. På wikipedia nå i kveld finner jeg at den utkom første gang i 1944 - jeg lurte på om det var verdenskrigens gru som hadde foranlediget Lagerkvists temavalg i "Dvärgen". Det kan det absolutt ha vært, men på svensk wikipedia leser jeg også at han skrev om ondhetens problem lenge før han skrev "Dvärgen". For eksempel i romanen "Bøddelen" fra 1933... Men jeg skal ikke trekke dette videre her i denne tråden!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og nå var det sannelig godt at jeg sjekket, Dvergen står i bokhyllene her hjemme (ulest) - apropos en annen tråd :-)) Dvergen flyttes straks fra ønskelisten til skal-lese-listen!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå lo jeg godt, Lillevi! Det er utrolig hva man kan finne i sine egne bokhyller.... :-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøddelen kan jeg absolutt anbefale. Har skrevet litt om den her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30LailaHeidi LAnniken BjørnesNorahHarald KMads Leonard HolvikAnne-Stine Ruud HusevågTanteMamieAnne LiseNora FjelliAnniken LCecilie EllefsenFriskusenKirsten LundHilde H HelsethFredrikBeathe SolbergLinnAELinda LarsenTorill RevheimAlice NordliellinoronilleHelge-Mikal HartvedtEgil StangelandGrete AastorpKjell F TislevollKristine LouiseINA TORNESEivind  VaksvikTine SundalIna Elisabeth Bøgh VigreStine AskeHarald AndersensomniferumMetteTonje-Elisabeth StørkersenLinda NyrudReidun SvensliAnn Ekerhovd