Godt tips! Jeg tenkte ellers litt på om tolvåringer kan være store nok til å prøve Pearl S. Buck og "Den gode jord" - men det er kanskje litt tidlig? Det er forresten så veldig mange år siden sist jeg leste den, at jeg ikke helt husker historien - men jeg fikk den selv av en (bokhandler-)tante da jeg var i tenårene, for den syntes hun at man bare måtte ha lest (underforstått: fordi det er en så stor leseopplevelse).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Leste din omtale, anne, og har nå lagt Den gode jord til min ønskeliste. Takk og takk.
Om dette er boken for 12-åringer... "problemet" med dem er å finne balansen mellom barn og voksen, ikke for barnslig, ikke for utilgjengelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner problemet ditt: kjempevanskelig! Men all ære til deg for din sommertradisjon. Får håpe du klarer å finne en bok som slår an hos dere alle tre - du må rapportere i denne tråden når høytlesningen vel er gjennomført, så vi får vite hvilken bok du endte opp med, og hvordan mottagelsen ble!

Hva med Mark Twain, forresten? Tom Sawyer, Huckleberry Finn, eller Prinsen og fattiggutten, eller...

Eller Dickens, da? Du som deltar i samlesningen av Dickens og alt?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Pernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartin