Synes ikke man skal ta bibelens sitater bokstavelig. For meningen i det verset man valgte kan i neste omgang bli satt på hode lengre nede/oppe i samme kapittel. Derfor når man velger ut ett vers så blir det tatt ut av konteksten det står i. Nå er ikke jeg den som leser bibelen, har prøvd men har har blitt forvirret av hvor motstridende de versene i samme kapittel kan være. Bibelen ble skreddersydd på 300-tallet av paven og hans folk - noen ble lagt til andre bannlyst (for de hadde litt annen vinkling, jr. Matteusevangeliet oa). Mao av mennesker som skrev evangeliene for menigheten i den samtiden de levde i. Ifølge bibelen skal kun 144 sitt ved Guds bord når verden forgår - dette mener Johovas vitner er bare dem som kan. Maria Magdalena ble i flere århundre betraktet som en sjøge, men ikke i våre dager.
Selv prøver jeg heller å være et medmenneske i hverdagen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Jeg blir så sliten av folk som stadig kommer med bibelsitater, og som mener at disse sitatene skal forklare alt og bety så mye.
Vi lever tross alt (som du også nevner) i en helt annen tid enn den tiden disse sitatene ble skrevet i...
Å være et medmenneske i hverdagen (uten bibelsitater) syns jeg er et meget godt utgangspunkt!
:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja. For her skal man trø varsomt. For tiden der presten hersket med sin makt over menigheten med henvisning til slike sitater/vers er ikke glemt. Det skulle ikke så mye til før man var fordømt i de dager. Spesielt har dette synet hatt lange fangarmer inn i våre dager. Jr. det pietistiske vestland og andre småsteder vil jeg tro.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, religion handler mye om å ha makt over andre mennesker.

Jeg leste for et drøyt år siden Brev fra en vantro av Paul Lindviksmoen.
Den boka er knakende godt skrevet, og den vil jeg anbefale for alle troende/ikketroende oppegående mennesker, som et utgangspunkt for å diskutere tro/ikketro.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har nå satt den på min ønskeliste. Takk. Liker slike henvisninger!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg er veldig glad for at jeg fant den boka. Den plukket jeg med meg på Gardermoen da jeg reiste til Filippinene for å oppholde meg der i drøye tre måneder.
Filippinene er "infisert" av mange trosretninger. Spesielt har katolikkene godt fotfeste der. Og alle de fattige menneskene på øyene der er dermed et lett bytte for disse trosretningene, i og med at mange av disse religiøse menneskene tar seg av de fattige og gir dem praktisk og økonomisk hjelp også. Det er lett å få folk til å omvende seg når de føler at de får hjelp til å overleve i hverdagen i fattige strøk i verden...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er det stor variasjon innen det katolske. F.eks. det internatet jeg bodde på i London da jeg studerte der, var drevet av irske nonner. De drev også en barneskole like ved. Det eneste de reagerte på var når vi spilte kort eller la kabal. Men gymnastikkhallen fikk vi låne til å ha fest, med drikkevarer det var helt ok. De inviterte oss studenter på vin ost party også. Det eneste som var uakseptabelt var ha menn på rommene.
Hørte fra andre igjen som bodde på andre internater drevet av nonner at alt dette var helt utelukket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, og slik er det vel innen alle trosretninger, fordi menneskene som tilhører de forskjellige trosretningene også er forskjellige (og utfører og lever ut sin trostilhørighet på forskjellige måter).
Mange troende ( kanskje de aller fleste?) mener vel at å ha en tro er å være god, dvs. de ønsker å utføre gode handlinger og de ønsker å gjøre verden til et bedre sted å være for alle. Men tro kan være så mangt! Derfor kan vi også risikere å få så strenge, fanatiske fraksjoner innen alle slags trosretninger. Det er dette som kan være det mest skremmende (og farlige!) ved det å tviholde på en bestemt tro eller ideologi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må også huske på at evangeliene er skrevet i den tid Roma styrte og hadde mange slags guder (de godtok også at andre hadde sine guder). Keiseren av Roma var også guddommelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje viktigere: Det er lett å få folk til å tro på en større mening når det livet de er forespeilet er kort og slitsomt. Det er også lett for oss å si at religion bare er tull når vi kan meske oss med sushi, ferieturer og flatskjerm.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er jeg helt enig med deg i!
Og misjonærer har nok visst å benytte seg av dette når de har reist ut til fattige områder i verden...
Vi som har alt og har alle muligheter til å gjøre det vi ønsker med livet vårt, har også "råd" til å være skeptiske til dogmatiske læresetninger og kan sette spørsmålstegn ved det meste som i tidligere tider er blitt sett på som "sannheter".
:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

144 tusen, ikke bare 144, hehe. Og resten skal ikke dø de heller, Jehovas Vitner blir ofte misforstått på dette punktet. De 144 tusen skal styre den nye jorden, resten av de troende skal også få evig liv. Flotte greier.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe jeg leste dette for mange år siden og har hele tiden trodd det var 144. Men det spiller ingen rolle, ingen Jehovas vitner vil styre annet det de gjør i dag (kan ikke se at det medmenneskelige høyt verdsatt hos dem - jr. andre medlemmer som går utav sekten).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne Berit GrønbechritaolineAnne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardgretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil Stangeland