Poenget er at dietter er til for å oppnå en endring og ikke bør være varig (med mindre en eller annen sykdom gjør det nødvendig), mens mat er og blir en del av et balansert kosthold.. Hvilken mat, er det store spørsmålet, som de lærde (og veldig mange ulærde) strides om. Bra det virket for deg!

Å være fornøyd er det store målet. Leser du noe nå for å holde deg der du vil være?

Ordet "diett" er interessant nok i seg selv - Diett er normativ oppskrift, til forskjell fra kosthold, som er en deskriptiv beskrivelse er hva tante Wiki sier. Mer folkelig kan vi vel si at diett er å sette kostholdet i system.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Nei, leser ingenting for å opprettholde vekten nå, falt bare ut igjen. Det er litt over et år siden jeg fulgte denne dietten. Kunne ha opprettholdt det med litt sterkere vilje. Boken har et eget program for å sakte komme tilbake til hverdagen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror mer på å bruke tid;D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sitter her og diskuterer med meg selv om jeg er enig i påstanden "dietter bør ikke være varig"...

Og konkluderer med at jeg ikke er helt uenig.

Problemet er at de fleste tror at de kan "ta en diett" for å gå ned (eller opp) noen kilo, og så gå tilbake til sitt "vanlige", og DET blir feil.

En "normalisering" av kostholdet etter en tid kan være greit, men man er naiv når man som jeg tror man kan gå tilbake til å spise mye sjokolade bare man har kvittet seg med noen kilo;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så sant, så sant!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, ser den. Diett er for å kvitte seg med det overflødige (både på kroppen og i godteskapet), og for mye av noe, det være seg sjokolade eller salat, ser jeg ikke på som en normalisering. Da jeg trente som hardest, spiste jeg en del fet mat (animalsk fett), for jeg trengte det rett og slett til forbrenning. Det er også en diett... Og nei, den var ikke varig, men for å kompensere for forbruket i mindre mengde enn om jeg hadde spist mer... salat? hehe 250 g smør = 17 kg salat om man kun ser på kaloriene og velger å se bort fra at begge deler er jo usannsynlig ensidig. Ofte vil en omfordeling og reduksjon av usunt og økning av sunt være bedre enn å fjerne kalorier i seg selv. Det vil jeg nesten påstå er en omlegging av kosthold, ikke diett. Skal si meg enig i at du er inne på noe der, ja...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig T