Lavkarbo fungerte for meg, gikk ned 14 kilo på 4mnd. Og ble mye friskere invendig. Hadde fortsatt jeg hadde det ikke vært for at det ble litt dyrt for lommeboka. Men når det er sagt fulgte jeg ingen av de "nyere" lavkarboguruene. Jeg begynte på dette før det var veldig kjent, og han jeg fulgte(en svenske ved navn Sten Sture Skaldemann) kalte det ikke lavkarbo engang, men det var i bunn og grunn det samme. Hans bok GI-null! er egentlig en super bok. Men dietter er å blir dietter, de kan være risikable og en diett som fungerer for noen fungerer ikke for andre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Jeg skiller mellom diett og livsstil. Lavkarbo kan nok fint fungere som en diett i en begrenset periode for å gå ned i vekt. Men som en langvarig livsstil er det direkte helsefarlig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I forrige uke ble det via Dagbladet advart om at livslang lavkarbolivsstil kan øke risikoen for hjerneslag. Hvorvidt kildene til dette oppslaget er pålitelige, er en annen sak. Uansett tror jeg selv mest på et variert kosthold.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er jeg enig. Dietter har en tendens til bli jo-jo slanking som fører til at man legger på seg de kiloen man tok av pluss flere kilo - når man avslutter dietten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Poenget er at dietter er til for å oppnå en endring og ikke bør være varig (med mindre en eller annen sykdom gjør det nødvendig), mens mat er og blir en del av et balansert kosthold.. Hvilken mat, er det store spørsmålet, som de lærde (og veldig mange ulærde) strides om. Bra det virket for deg!

Å være fornøyd er det store målet. Leser du noe nå for å holde deg der du vil være?

Ordet "diett" er interessant nok i seg selv - Diett er normativ oppskrift, til forskjell fra kosthold, som er en deskriptiv beskrivelse er hva tante Wiki sier. Mer folkelig kan vi vel si at diett er å sette kostholdet i system.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, leser ingenting for å opprettholde vekten nå, falt bare ut igjen. Det er litt over et år siden jeg fulgte denne dietten. Kunne ha opprettholdt det med litt sterkere vilje. Boken har et eget program for å sakte komme tilbake til hverdagen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror mer på å bruke tid;D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sitter her og diskuterer med meg selv om jeg er enig i påstanden "dietter bør ikke være varig"...

Og konkluderer med at jeg ikke er helt uenig.

Problemet er at de fleste tror at de kan "ta en diett" for å gå ned (eller opp) noen kilo, og så gå tilbake til sitt "vanlige", og DET blir feil.

En "normalisering" av kostholdet etter en tid kan være greit, men man er naiv når man som jeg tror man kan gå tilbake til å spise mye sjokolade bare man har kvittet seg med noen kilo;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så sant, så sant!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, ser den. Diett er for å kvitte seg med det overflødige (både på kroppen og i godteskapet), og for mye av noe, det være seg sjokolade eller salat, ser jeg ikke på som en normalisering. Da jeg trente som hardest, spiste jeg en del fet mat (animalsk fett), for jeg trengte det rett og slett til forbrenning. Det er også en diett... Og nei, den var ikke varig, men for å kompensere for forbruket i mindre mengde enn om jeg hadde spist mer... salat? hehe 250 g smør = 17 kg salat om man kun ser på kaloriene og velger å se bort fra at begge deler er jo usannsynlig ensidig. Ofte vil en omfordeling og reduksjon av usunt og økning av sunt være bedre enn å fjerne kalorier i seg selv. Det vil jeg nesten påstå er en omlegging av kosthold, ikke diett. Skal si meg enig i at du er inne på noe der, ja...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

14 kg på 4 mnd er veldig mye.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundEgil StangelandDolly DuckLailaEster SEirin EftevandGodemineMarit AamdalTanteMamieMorten JensenTherese HolmAnniken RøilPiippokattaEli HagelundStine SevilhaugRufsetufsaPilarisKjerstiMariannemay britt FagertveitHarald KWenche BrohaugCecilie69Bjørg Marit TinholtHilde H HelsethTine SundalToveDemeterVibekeCecilie EllefsenAvaHeidiMonaBLReadninggirl30Heidi LAnniken BjørnesNorahMads Leonard HolvikAnne-Stine Ruud HusevågAnne LiseNora Fjelli