Lavkarbobøker kommer ikke inn i mitt hus i hvert fall. Men det er greit at folk ble litt mer beviste sitt inntak av karbohydrater. Men å dra den for langt, er ikke bra. Ingen ting er bra da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Enig. Selv er jeg interessert i ernæring, men har vært skeptisk til denne lavkarbo-bølgen fra starten av. Kjøpte på salg LCHF, den skandinaviske lavkarbosuksessen av Annika Dahlqvist for få litt mer kjennskap, men så langt har jeg lest andre bøker. Jeg mener at man skal ikke bare tro - man skal vite også. Tenkte nok at der ville komme et etterspill etter en slik bølge. Man skal tenke etter hva man putter i munnen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

'Man skal ikke bare tro - man skal vite'.

Ja, ikke sant?

Poenget er vel det at ingen vet. Lavkarbo fungerer for noen, og ikke for andre - akkurat som vanlig norskt kosthold fungerer for noen og ikke for andre. Sånn er det bare - lev med det.

Det finnes mange bøker både for og mot lavkarbo "dietten", langtidsvirkninger, historie, alternativer osv, for de som vil lære litt. Som ved alt annet som har med all faktalitteratur å gjøre gjelder det å være skeptisk til kildene.

Det at denne 'artikkelen' stod i VG gjør meg skeptisk på grunnlag av det alene, men selve 'artikkelen' er LATTERLIG og typisk tabloid.

Folkens - ikke gå til VG for kostholdsråd - vær så snill.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For de aller fleste tror jeg at lavkarbo ikke passer, men for noen passer den helt fint. Slikt vil det alltid være. En avis kan ikke annet enn å informere om faktumet om hva som kan skje ved å bruke en diett som egentlig ikke passer. Å hive seg på en populærbølge innen dietter, kan få store følger som avisen viser til. Derfor valgte jeg å henvise til den her på nettet. Ikke alle leser VG eller Dagblad hver dag - kanskje kun lørdagsutgaven. Informasjon fra en avis rekker lengre enn andre forum og på kortere tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet du hva - jeg skrev et svar nå som egentlig ble bare feil. Men det jeg ville si mest, som ikke var feil, var at jeg synes det var bra av deg å dele. Kosthold og ernæring er spennende. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Linda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone Sundland