Jeg vil gjerne anbefale dere å lese den kritikerroste historiske biografien om fyrst Potemkin som var keiserinne Katarina den stores elsker. Han ble også medhersker over det russiske imperiet på 1700 tallet. Forfatteren har forsket i de russiske arkiver og han gir levende liv til sine beskrivelser om personer og hendelser.

Forfatteren gir oss et innblikk inn i de indre gemakker hos Katarina den store og der foregikk det litt ev hvert. Beskriver konfliktene som ble vunnet eller tapt og kontakter med utenlandske besøkende eller politiske/militære sendemenn. Dette er slettes ikke en "tung" bok men en veldig interessant og velskrevet bok.

Potemkin og Katarina den store er to fasinerende personligheter jeg ville ha elsket å møte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Bestilte denne nå,fikk den som gave fra bokklubben, og virker jo som den er verdt å lese etter din anmeldelse:-)Gleder meg til å lese den, historiske romaner får jeg mer og mer sansen for.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så flott da! Jeg synest den var en utrolig interessant bok og jeg ble så fascinert, blandt annet å få være en "flue på veggen" i de indre gemakker hos Katarina den store.
Jeg fant boka ved en tilfeldighet på biblioteket og ble nysgjerrig på innholdet. For en tid tilbake var jeg så heldig at jeg kom over den i Tvedestrand på et antikvariat. Så nå står den trygt og godt i bokhylla mi.
Det er ei bok det er vel verdt å eie, i allefall for mitt vedkomne.
Kos deg med boka og jeg venter spent på hva du synest om den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en god stund siden leste jeg i boka "Potemkin og den store Katarina." Jeg kom halvveis og har så lagt den fra meg selv om jeg husker jeg syntes den var bra. Mulig jeg har dradd på reise og syntes boka var for stor å ta med meg, og så har jeg mest sannsynlig begynt å lese andre bøker da jeg kom hjem. Har alltid mange bøker på vent her. Ser du gir boka terningkast 6 og nå tar jeg boka fram og fortsetter å lese i den :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det gleder meg å høre at du vil. Jeg ble så fascinert av å lese om det livet de levde, så til de grader på siden av livet til vanlige mennesker i så mange sammenhenger. Fint om du vil kommenter hvis du blir ferdig med den, alltid intressant å høre andres meninger om bøker en synest er bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka Potemkin og Katarina den store er lest. Jeg er glad jeg tok den fram igjen etter å ha lest den halvveis for en stund siden . Fascinerende lesning fra denne tidsepoken og fascinerende å lese om forholdet mellom Potemkin og Katarina den store. Jeg synes likevel at noen av kapitlene i boka har vel mye detaljer og "tørr" historie. Nå er vel detaljer og mange nye faktaopplysninger noe av Simon Sebag Montefiores styrke som forfatter, men jeg mistet noe av flyten når jeg leste og falt ut litt av og til. Likevel jeg skjønner terningkast seks, men jeg velger likevel nettopp av denne grunn å gi den terningkast 5. Ypperlig lesning for historieinteresserte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig hyggelig å høre at du likte boka. Enig at det er ganske mange detaljer der, det er ikke alltid jeg synest det er på sin plass men i denne boka synest jeg ikke det gjorde noe. Håper det er flere som vil fatte interesse for boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei Karin ! Jeg skal gi ei tilbakemelding når jeg har lest ferdig boka om Potemkin og den store Katarina. Er litt over halveis s. 337 for øyeblikket. Jeg skal samtidig lese SKURET. Det blir vel på dagen og så blir det Potemkin i de stille stunder helst på natta. Mye historisk interessant også i boka som jeg helst vil lese når der er ro rundt meg. Så en tv-serie om Katarina den store for flere år siden som fascinerte noe veldig. Derfor jeg kjøpte boka :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda Nyrud