Jeg pleier å lese høyt for barnebarna når vi er sammen om sommeren.
I år vurderer jeg Inn i elden for min 12 åring, en moden jente og skikkelig bokorm. Har hørt om boken og også lest din fine omtale.
En annen jeg vurderer er Rosas buss, som også har fått svært god omtale. Oppdaget at du har lest dem begge!

Har du synspunkter på hvilken jeg bør velge?
Eller er begge litt for brutale for å være hyttekos med mormor? Andre forslag? (Den hemmelige hagen av Frances Burnett har vi lest :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Til høytlesning hadde jeg utvilsomt valgt Rosas buss. Inn i elden er en flott bok, men har litt voksnere innhold - kanskje passer den best å lese alene?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, nå blir jeg ikke helt enig med meg selv. Inn i elden kan være fin å lese sammen - men har altså litt voksnere innhold. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svarene. Hva legger du i "voksnere innhold", mer krevende å få med seg? Eller mer alvorlig, realistisk, tyngre å ta innover seg? Rommer disse to vi snakker om (Inn i elden og Rosas buss), også humor og varme, eller er det mest alvor?

Jeg ser at flere bokelskere også er veldig begeistret for Himmelen begynner her av Jandy Nelson. Kjenner du/dere den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje litt seint å si nå, men Himmelen begynner her er en nydelig bok med både humor og varme. Den er trist, men det finnes håp. Jeg har ikke lest Rosas buss, men Inn i elden kan til tider være ganske brutal og guffen. Ingen kosebok altså, inneholder heller ikke mye humor. Hvis du vil lese en morsom bok ville jeg heller gått for Hockeysveis fører til dårlige rim.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt sent ja :-)
Men tusen takk i alle fall! Vi leste Den utrolige reisen med stort hell, har omtalt den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begge bøker er alvorlige - men også varme. Inn i elden handler om unge jenter, og er kanskje litt tyngre å ta inn over seg. Ikke noe negativt i det, men det kan jo være følsomt å lese om seksualitet og identitet sammen. Rosas buss har nok et yngre publikum som målgruppe.

Himmelen begynner her har jeg ikke lest, men hørt mye godt om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tonesen81PiippokattaDemeterBård StøreVannflaskeBjørg RistvedtVanja SolemdalPirelliNikkaBjørg Marit TinholtEmil ChristiansenKjersti SAvaVibekeReidun SvensliPer Åge SerigstadBertyGrete AastorpStig Tchrister hafsten thorsengHeidi LIngunnAmanda AKserinaEllen E. MartolAkima MontgomeryRoger MartinsenKirsten LundHarald KLene AndresenEvaSynnøve H HoelTonjeRisRosOgKlagingJohn LarsenTheaAnn ChristinRandiAgretemorTone H