Quizen er tatt og det ble full score;) Som på alle sånne quizer var det ingen muligheter til å nyansere svarene og spørsmålene var ledende nok til at jeg svarte ja på alle!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Dét gjorde visst jeg også... Jeg VISSTE jo egentlig alt dette fra før, men jeg har liksom ikke vært klar over sammenhengene tidligere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, ikke jeg heller, - og det er ganske interessant å se sammenhengen, - og at noen "står frem" og normaliserer det. Hun mener mellom 1/3 og halvparten av befolkningen er introvert. La oss slippe de ekstrovertes tyranni! :-))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser altså nå i "Networking for People Who..." - og DEN forfatteren mener at det er foreldet statistikk å regne med at 1/3 av befolkningen er introvert. Nyere forskning viser, hevder Devorah Zack, at HALVPARTEN av befolkningen er introverte. (Så mener hun samtidig at det finnes en mellomgruppe hun kaller "centroverts", så jeg lurer på om Ms Zack synes matte er like kjedelig som jeg synes...) Halvt i spøk lanserer hun sin personlige forklaring på at man tidligere brukte 1/3-2/3 som nøkkeltall: det var stort sett extroverts som tok sånne personlighetstester som lå bak de gamle tallene, introverts skygget unna sånn spørring og graving i private forhold!...

;-P

Men okkesom er det vel liten tvil om at ekstrovert adferd har blitt holdt frem som idealet også her i Norge - det er liksom ikke MÅTE på hvor mye mingling og nettverking man skal prestere for å holde mål! Inntil nå i det siste, i alle fall - plutselig dukker det opp artikler om introverts nær sagt overalt, og godt er det!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har ikke fått med meg denne viklingen før Ellen presenterte den her, og jeg føler jeg får mye utav denne lille introduksjonen. Jeg er lettet over utviklinga, for da kan jeg alltids forklare uvitende at Aspergers at det er en ekstrem variant av introvert... Hjelpes, så lei jeg blir av å forklare denne forbaskede diagnosen som egentlig ikke utgjør store forskjellen... Det er faktisk ganske hardt ekstrovert arbeid å kjøre den "åpne linja"! :P

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er typisk nok litt sein av meg og har først oppdaget det nå;) Men det var jo oppløftende tall du kunne presentere:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

ToveConnieBeathe SolbergJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonHarald KSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasMorten MüllerFarfalle