En novelle av S. Maugham - sammen med et glass Portvin - er en uslåelig kombinasjon. :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Det gikk dessverre ikke Ava.... hverken med én novelle eller portvin (som jeg aldri fikk skaffet) om dagen!
Vips, så var hele Maughams novellesamling lest! Så medrivende og velskrevet. Jeg ser at flere bemerker at Maugham gir sine lesere et overraskende sluttpoeng. En artig og spennende vri. Er enig i all den rosende omtalen! Jeg synes mange absolutt holder samme nivå som Regn, Karin :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje like greit at du ikke hadde Port innen rekkevidde - siden hele novellesamlingen til W.S. Maugham inneholder ca 100 noveller. :-)
Jeg leser gjerne mer enn en novelle pr. dag (uten Port), men novellene leses aldri fortløpende som om de er kapitler i en roman. Innlagte pauser er en forutsetning (for meg) for fullt utbytte av lesingen.
I seksårsalderen begynte jeg å ane hvor mange fortellinger det fantes i verden - da bestemte jeg meg for å lese minst en pr. dag - resten av mitt liv. Den beslutningen var nok en av de bedre jeg har tatt - og som jeg fortsatt lever godt med.

Og jeg er enig med deg - W.S.Maughams noveller er i en særklasse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Obs, jeg kom visst i skade for å skryte på meg litt for mye... har kun lest Noveller i utvalg, tretten stykker. Men jeg behøver vel ikke å si at jeg ikke er ferdig med Maugham :-)

I seksårsalderen begynte jeg å ane hvor mange fortellinger det fantes i verden - da bestemte jeg meg for å lese minst en pr. dag - resten av mitt liv.

Jeg bøyer meg i støvet for et barn som tar en slik beslutning - og holder fast ved den gjennom livet! Så modent og imponerende, virkelig en bokelsker verdig. Så artig at du fortalte dette. Sender i tankene stjerner i fleng både til barnet og den voksne Ava :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for "tankestjernene", Lillevi. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja nettopp, dette var ditt forslag Ava! Tusen takk!
Helt seriøst, det å lese én og én novelle om gangen er faktisk veldig bra, å gi seg tid til å fornøyde den du har lest, før du går løs på den neste.

(Portvin skjønner jeg at jeg må skaffe, hos meg går det på te eller hvitvin :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg - noveller trenger litt alenetid.(ihvertfall i mitt hode)
Te og hvitvin høres ut som et utmerket alternativ til Port. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Vegard BorgenKetilFriskusenLasse HenriksenVannflaskeHarald KBente L.RisRosOgKlagingG LHarald AndersenIreneleserKirsten LundEvaDolly DuckEli HagelundDemeterAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnn Helen EToveTorill RevheimBeate KristinEster SMonica CarlsenPiippokattaJan Arne NygaardIrakkRune U. FurbergalpakkaHelge-Mikal HartvedtTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsGeir SundetBeathe Solbergingar hKjell F TislevollTherese HolmJohn LarsenAvaJarmo LarsenNina