Her var det flere artige noveller og gode historier. Flere med utgangspunkt fra Borneo, aristokrater med stuepiker og tjenestefolk. Flotte menneskeskildringer og gode avslutninger på novellene.
"Regn" heter den første novellen i boka, og absolutt den aller beste. Uten tvil, det er kvalitet over "Noveller i utvalg" av Sommerset Maugham.
Det var en glede å lese de, og jeg ble revet med i historiene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Jeg har boken som kom ut i Bokklubben for mange år siden, og er helt enig med deg, veldig mange fine noveller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Novellesamlingen er herved registrert på min ønskeliste

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser Maughams utvalgte noveller nå; én om dagen, slik jeg har lært av en av dere bokelskere at det skal gjøres :-)

Jeg intervjuet en gang en britisk sykepleier som hadde arbeidet i Queen Elisabeth Overseas Nursing Service - i Malaya (dagens Malaysia) og på Borneo. Den gang britiske kolonier, nettopp de Maugham skriver fra. Så artig å kjenne igjen det denne sykepleieren fortalte, i det Maugham beskriver. Jeg føler nesten at jeg kjenner meg hjemme i Maughams noveller (selv om jeg aldri har besøkt disse stedene selv)! God og lesverdig litteratur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå ble jeg virkelig inspirert. Her er mye upløyd mark

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En novelle av S. Maugham - sammen med et glass Portvin - er en uslåelig kombinasjon. :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det gikk dessverre ikke Ava.... hverken med én novelle eller portvin (som jeg aldri fikk skaffet) om dagen!
Vips, så var hele Maughams novellesamling lest! Så medrivende og velskrevet. Jeg ser at flere bemerker at Maugham gir sine lesere et overraskende sluttpoeng. En artig og spennende vri. Er enig i all den rosende omtalen! Jeg synes mange absolutt holder samme nivå som Regn, Karin :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje like greit at du ikke hadde Port innen rekkevidde - siden hele novellesamlingen til W.S. Maugham inneholder ca 100 noveller. :-)
Jeg leser gjerne mer enn en novelle pr. dag (uten Port), men novellene leses aldri fortløpende som om de er kapitler i en roman. Innlagte pauser er en forutsetning (for meg) for fullt utbytte av lesingen.
I seksårsalderen begynte jeg å ane hvor mange fortellinger det fantes i verden - da bestemte jeg meg for å lese minst en pr. dag - resten av mitt liv. Den beslutningen var nok en av de bedre jeg har tatt - og som jeg fortsatt lever godt med.

Og jeg er enig med deg - W.S.Maughams noveller er i en særklasse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Obs, jeg kom visst i skade for å skryte på meg litt for mye... har kun lest Noveller i utvalg, tretten stykker. Men jeg behøver vel ikke å si at jeg ikke er ferdig med Maugham :-)

I seksårsalderen begynte jeg å ane hvor mange fortellinger det fantes i verden - da bestemte jeg meg for å lese minst en pr. dag - resten av mitt liv.

Jeg bøyer meg i støvet for et barn som tar en slik beslutning - og holder fast ved den gjennom livet! Så modent og imponerende, virkelig en bokelsker verdig. Så artig at du fortalte dette. Sender i tankene stjerner i fleng både til barnet og den voksne Ava :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for "tankestjernene", Lillevi. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja nettopp, dette var ditt forslag Ava! Tusen takk!
Helt seriøst, det å lese én og én novelle om gangen er faktisk veldig bra, å gi seg tid til å fornøyde den du har lest, før du går løs på den neste.

(Portvin skjønner jeg at jeg må skaffe, hos meg går det på te eller hvitvin :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg - noveller trenger litt alenetid.(ihvertfall i mitt hode)
Te og hvitvin høres ut som et utmerket alternativ til Port. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De novellene synest jeg det er god kvalitet over.
Så flott Lillevi, at du har en slags forbindelse til novellene, det gjør de jo enda mer interessante, for deg men også for andre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet det er et tynt grunnlag... men sykpleierens personlige historier og Somerset Maughams noveller harmonerer så godt med hverandre, danner et bilde jeg tror på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blir veldig glad for å lese dette, da jeg har hans novellesamling på engelsk. Den har stått i bokhylla i evigheter. Nå blir det så mye lettere å hente den frem. "Rain" er også den første novellen i min bok.

Har du ikke lest hans halvbiografiske "Livets lenker", vil jeg anbefale den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hyggelig å høre Gretemor, jeg tror jeg har "Livets lenker" i bokhylla, så etter din anbefaling skal den fram i lyset.

Er det ikke helt herlig hva denne siden kan glede hverandre?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har lest at Livets lenker regnes blant Maughams beste (i et variert forfatterskap). Ikke lest den selv. Fant nylig kun det ene av de to bindene på Fretex, hulk, hulk.

Også novellene skal være blant det beste Maugham har skrevet (ikke lest dem heller :-))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg har ikke ord.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flott at noen andre finner fram Somerset Maugham! han skuffer sjelden, syns jeg. Novellene er gode og har alltid et poeng på lur til slutt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, han er fin novellist...bruker nesten alltid et virkningsfullt "moment of surprise" på slutten av en novelle...husker spesielt The Luncheon

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Wenche VargasAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHanne Kvernmo RyeLinda NyrudKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_Meson