Jeg synes det er spennende med kulturhistorie, og sikret meg denne boka på et Mammutsalg for noen år siden. Sitter og blar i den nå, og her er det jammen mange trauste, fine, sære, merkelige, vakre, vanlige, uvanlige fornavn! (Smak og behag som med så mye annet, men nevner ingen eksempler her i frykt for å tråkke noen på tærne... ;))

Det jeg liker ekstra godt ved boka er at man ikke bare får vite hva navnet betyr, når en eventuell navnedag er og hvor mange som her til lands i 2002 var registrert med det som (eneste) fornavn, men også om bruken av det opp gjennom århundrene og utbredelse geografisk sett. Noen navn har f.eks. vært spesielt populære i én landsdel eller fylke eller har vært brukt Norge rundt, noen er moderne navn som dukket opp i forrige århundre eller for et par år siden, mens andre igjen har røtter helt tilbake til f.eks. vikingtiden.
Kan man finne navnet i mytologien eller i kjente dikt, sagn, romaner og lignende så nevnes det også. Eller om en nålevende eller avdød kjendis har båret det.

Kanskje en litt spesiell "interesse" å ha, men jeg synes navn er spennende... :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Synes også navn er veldig morsomt, spesielt betydningen av det og hvordan det passer til forskjellige personer. Leste ett sted at navnet mitt opprinnelig betydde "liten kvinne", en artig detalj er jo at jeg såvidt rekker 150 cm over bakken.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg tar fram og blar i denne boka stadig vekk. Synes det er fascinerende med navn og navns historie :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres både interessant og morsomt ut :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingrid HilmerIngvild SLise MuntheTonesen81Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid Nygaard