Jeg likte også denne boka godt, og håper at dette temaet får større oppmerksomhet. Husker jo fra skoleårene at 2. verdenskrig var et stort tema i undervisningen, men kan aldri huske at tyskerjentene ble nevnt. I tillegg likte jeg det feministiske perspektivet i boka - belysningen av at det var kun kvinner som ble rammet, mens menn gikk fri for fordømmelse.
En innvending jeg har, er at jeg skulle ønske at boka faktisk var litt mer grundig. Savnet en rikere innføring i temaet.
Pluss en liten ting til, selv om det bare er en detalj. Boka er illustrert med en rekke bilder, og det er flott, men billedteksten er bare gjentakelser fra hovedteksten. Og akkurat det syns jeg er fryktelig irriterende. Skal man ha billedtekst, burde denne opplyse om noe nytt, ellers leser man jo bare det samme to ganger.
Viser 1 svar.
Boka er et must ja! Det er bra det er mer fokus på det nå. Jeg underviser i samfunnsfag selv, og jeg kan i hvert fall si at jeg har snakket mye om dette. Men, selvfølgelig er det her som med alle andre ting, fokus skifter etter som tiden går. Det virker uforståelig at vi kunne oppføre oss slik i Norge - å behandle disse kvinnene på denne måten uten å tenke noe særlig mer over det. Men, hvordan ville vi ha tenkt og følt hvis vi levde på denne tiden - en tid med mangler, redsel og utrygghet, og med tyskerne hengende over oss som "djevler og okkupanter"? Vi er preget av vår tid, ingen tvil om det. Men fryktelig var det, og mange av disse jentene gjorde jo ikke annet enn å hilse på en tysker e.l. De fleste var ikke politisk engasjert. Igjen, viktig å fokusere på temaet - vi står overfor vanskelig ting, rasisme m.m. i dag også.