Color me impressed! Regner med at du skal få med deg Abigail's Party på Nationaltheatret?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Have done! Ganske begredelige greier i forhold til filmen. Så mange smånyanser i det britiske klassesystemet som ikke lar seg oversette til norsk ettersom det ikke fungerer på samme måten her. Teaterstykket forsøkte seg også for mye på estetikk og humor på bekostning av det underliggende gravalvoret.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Teaterstykkets tekst og tema interesserte meg, men oppsetningen sto i veien for stykket, så jeg måtte liksom se gjennom og forbi skuespillerne for å få tak i det. Ågot Sendstad er jo egentlig ganske god, men den overteatralske måten hun skulle spille på, var bare irriterende. Stykket hadde vært bra og morsomt hvis de bare hadde spilt det realistisk! Men jeg liker jo ikke eksperimentelt teater - ikke når det er laget av rett-fram, seriøse evt komiske tekster. Så "Othello" på Nationaltheatret i fjor, det var kjempeskuffende! Personene var svartkledde, ingen kulisser å snakke om, alt var ensfarget, de sto oppstilt på rekke og snakket sammen. Sorry, folkens, men dere trenger egentlig ikke forbedre Shakespeare...her er det skrevet en tekst der folk samhandler og snakker sammen - nå snakker jeg om både Abigail og Othello - og så stiliserer man det så det mister all mening.

Jeg tror det ofte er regissørenes markeringsbehov som kommer til syne... De vil være nyskapende og geniale. Abigail ble regissert av en franskmann, kanskje det var hans fordommer mot det engelske som kom fram :) (og selvsagt, her, mine mot franskmannen...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som jeg skulle sagt det selv - bortsett fra det med franskmenn, fordi jeg ikke hadde noen anelse om hvor denne regissøren kom fra. Av en eller annen grunn innbilte jeg meg at det var en øst-europeer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selvfølgelig har du det, hehe. Skjønner, og "Teaterstykket forsøkte seg også for mye på estetikk og humor på bekostning av det underliggende gravalvoret." er en presis beskrivelse av noe jeg oppfatter som en trend hva teateroppsetninger angår. Heller ikke teateret unnslipper vår tids krav til hva underholdning skal være (krav jeg selv ikke deler, men så er jeg også en tidsåndens forræder).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Haha, akkurat slik jeg føler også. Vi får være forrædere sammen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandHeidi HoltanMads Leonard HolvikLars Johann MiljesveinBeathe SolbergTanteMamieAnne Berit GrønbechOddvarGIngeborg GTine SundalTatiana WesserlingDemeterSigrid NygaardRandiSynnøve H Hoelingar hMcHempettPer LundIreneleserLailaPrunellaKirsten LundMonica CarlsenMarit HøvdeLinda NyrudPiippokattaHanne Kvernmo RyeVariosaHeidiNinaDolly DuckInger-LiseYvonne JohannesenTom-Erik FallaLinda RastenAnineAnn Christin