Kjempefin liste. Lars Frode Larsen sin biografitrilogi og Sigrid Combuchen sin er blant de bedre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Enig. Lars Frode Larsens Hamsun-biografi er ypperlig. Har tenkt litt på at om LFL skulle fortsette å skrive like detaljert om resten av KHs liv og forfatterskap ville det bli en uhorvelig mengde sider og bøker.

Combüchens "Livsklättraren" leser jeg nå - er kommet omtrent halveis - og den virker å være bra så langt. Karl Ove Knausgård har visstnok 'sagt' at denne biografien er den beste han har lest om Knut Hamsun (vet ikke hva han har lest ellers).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I LFL sine bøker føles det som han nærmest sitter på samme trikken som Knut Hamsun i San Francisco. Han følger ham med andre ord tett. Knausgård har nok lest hennes bok i Sverige med hennes øyne som er litt mer distansert enn LFL sine. Det hadde vært monstrøse verk om han hadde fortsatt å skrive om KH.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TheaToveEllen E. MartolTone HTor-Arne JensenKirsten LundVegard BorgenTine VictoriaEgil StangelandEster SMorten GranheimFindusHeleneTanteMamielillianerRolf IngemundsenNikkaGrete AastorpTine Sundalanniken sandvikRune U. FurbergDanielTor Arne DahlFarfalleHelge-Mikal HartvedtKaramasov11Lars MæhlumsomniferumMarit HåverstadAvaReidun SvensliBjørg Marit TinholtLisa Chatur VestbyNora FjelliAnette SAnne Berit GrønbechConnieHeidiReidun Anette AugustinHeidi