Men det er litt fascinerende å prøve å tenke hva jeg ville gjort hvis jeg ikke hadde bøker. Og enda mer hvem jeg ville blitt! En helt annen, rett og slett. Jeg kan av og til tenke at jeg bruker for mye tid på lesing, at jeg heller burde bruke den på andre, mer kreative eller praktisk rettede ting. Men hvis jeg ikke hadde brukt så mye av min tid på å putte andres tanker inn i hodet og fordøye dem, ville jeg jo hatt et helt annet utgangspunkt,utviklet andre ferdigheter og kanskje sanset verden og tatt den inn over meg på en annen måte!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Tanken på at alle bøker forsvant og e-bøker ikke kunne oppdrives pga av strømmangel! Det som driver oss fremover er jo det skrevne ord, fordi det kan vi gå tilbake til. Det er det som utvikler oss til videre nye tanker. Uten det skrevne ord ville vi gå tilbake i tid, sivilisasjonen ville stoppe opp. Selv dyrking av hage krever bøker og har gjort det i flere århundrer. Hvis ikke ville det meste gå i glemmeboken, utenom de som har det som yrke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Såkalte "naturfolk" har jo klart seg med sin muntlig overførte kunnskap og egne erfaringer over lange perioder, - helt til de møtte "sivilisasjonen";) Og jeg ville nok vært en helt annen hvis jeg levde under sånne forhold, da hadde jeg jo vært nødt til å bruke tiden på praktiske ting for å livnære meg. Plasser meg i en naturalhusholdning nå, og jeg hadde gått fort under!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MHilde H HelsethBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonHarald KSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NTor-Arne Jensen