Godt spørsmål. Jeg har slukt bøker siden jeg var ganske liten, så jeg veit ikke helt hvor det starta. Men jeg har en teori om at det var enten Katarina Taikon (Katitzi-bøkene) eller Tove Jaanson, evt Alf Prøysen gjennom boka Sirkus Mikkelikski. Det var nok de jeg leste oftest som barn i hvert fall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Så gøy - du fikk meg til å husek Katizi-bøkene! Tove Janson ruler :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De er fantastiske! Dessuten tematisk veldig viktige. Burde leses av alle idag, i disse tider hvor romfolket har blitt så synelige i gatene, og hvor flere politikere diskuterer muligheten for å kriminalisere tigging.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har et godt poeng der. I demokratiets, mangfoldets, empatiens, ansvarets, tillitens og gledens navn. Jeg håper at min mor, som nå er blitt mormor, kan finne frem Katizi-bøkene fra vår barndom! Den der Prøysen-boka du nevner assosierer jeg ingenting til, men det burde jeg nok??

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I sirkus Mikkelikski møter vi figurene som er kjente gjennom Prøysens viser; Helene Harefrøken, Bolla Pinnsvin etc. Visene er nok mer kjente enn boka, men for meg var det omvendt. Jeg kjente ikke så godt til sangene, men boka derimot... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oj, takk for tips. Den kjære Bollapinnsvin-sangen + Helene Harefrøken hører til barndommens sanger :-) Da får jeg få tak i boka, så kan både mine to små og jeg glede oss over boka også :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gjør det! Den er utrolig artig og søt, og litt spennende også (Ola Dådyr blir kidnappet, blant annet).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har også lest Katitzi-bøkene, jeg bor nære til svenske grensa så vi så mye på svensk tv og da ble det til at det ble lest mye svenske forfattere. Husker at jeg også så Katitzi som Tv-serie. Bøkene om Mumitrollet lest jeg først i voksen alder og på svensk. For meg skal alle i Mumiedalen snakke finlands-svensk og ikke norsk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det høres mye finere, og riktigere ut på finlandsvensk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckKirsten LundHarald KNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja SolemdalTor-Arne Jenseningar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti S