Bøkene kan ikke plutselig forsvinne - hvem skulle ha interesse av at det skjedde? Hvorfor? (særlig i og med at den digitale verden utbrer seg). - En uaktuell problemstilling for meg :-) Kan ikke egentlig forestille meg det på et virtuelt eller emosjonelt plan heller (ville blitt science fiction - en genre jeg hittil ikke har klart å oppvise interesse for). Men kanskje skulle jeg prøvd litt mer å gå inn for et slags tanke-eksperiment der bøker ikke finnes og vi fremdeles har det samfunnet vi har? - Sorry, det funker ikke for meg :-) Ikke slik sivilisasjonen ser ut pr i dag :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 13 svar.

[ Slettet av bruker ]

Dæven, så sinna du virker! :-) Les innlegget mitt en gang til. Forhåpentligvis ser du at jeg ikke mener å tråkke noen på tærne. Ikke deg heller :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Ser du at svarene dine kan virke litt mobbende? :-) Vel, jeg tar d ikke personlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Prøv å les Fahrenheit 451 av Ray Bradbury, en nær fremtidsroman hvor bøker er forbudt og brannmenn har som oppgave å brenne bøker.

Om bøkene forsvant nå plutselig vet jeg ikke hva jeg ville gjort, men om biblioteket forsvant har jeg jo mitt eget personlige bibliotek og jeg har fortsatt noen uleste bøker igjen:)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Godt poeng mht Ray Bradbury! George Orwells "1984" utmaler også et totalitært samfunn der Statens tankekontroll ikke tillater vanlige bøker/privat tilegnet lærdom. I tillegg er Aldous Huxleys "Brave New World" ("Vidunderlige nye verden") en stor klassiker i så måte :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Brave new world har jeg ikke fått rotet meg til å lese ennå, det skal jeg få rettet på i nærmeste fremtid:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi trenger jo ikke gå til fiksjonen for å finne eksempler på bokbrenning og bokforbud. Så lenge bøker har eksistert, har det også vært bok-politi. Tenk om de også trengte seg inn i ditt private bibliotek og fjernet alt som ikke behaget myndighetene? Slikt skjer rundt om i verden stadig vekk. Tanken på å kunne lese bare litteratur som "passer" makthaverne, er også temmelig ubehagelig.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ja, ytterst ubehagelig tanke. Nettopp dette som skjer i Bradburys bok, brannmenn rykker ut til mistenkte bokeiere og brenner bøkene offentlig foran huset. Pluss at bokeieren vel får besøk av det hemmelige politiet... Fullstendig klar over at enkelte steder på kloden er det nesten slik fortsatt, at mennesker ikke får lov til å lese hva de vil uten innblanding fra myndighetene og ymse "besserwissere"...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Joda, jeg har lest Bradbury. Bringsværd forteller om noe av det samme i et par sci-fi-bøker for ungdom - bibliotekarer på stjerneskipet Alexandria, som reiser rundt i universet og prøver å redde bøker. Det er nok flere av oss som har fantasert omkring en verden der bøker ikke fins ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøkene om bibliotekskipet Alexandria slukte jeg mange ganger i min sene barndom/tidlig ungdom. De gjorde såpass inntrykk at jeg har kjøpt dem for å ha dem i sci-fi samling mi:) Husker godt at første bok, Azur, hadde som tema en planet hvor bøker og fri kunnskap ukontrollert av staten, var fy-fy:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

NorahHarald KThereseBjørg Marit TinholtMarianne MBeathe SolbergsiljehusmorFrode TangenJon Torger Hetland SalteGrete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore Olsenmge