Hva er makt av Fredrik Engelstad inngår i Universitetsforlagets serie av bøker over temaet "hva er". Bøkene tar for seg en rekke sentrale begreper, begreper som går igjen i mediene og den offetlige debatten, og lar fagfolk utdype dem.

I tillegg til Hva er makt har jeg lest Hva er humanisme av Dag Hareide. Jeg synes begge bøkene lykkes godt. Bøkene er innsiktsfulle og inspirerende. De er godt skrevet i et språk som er forståelig for legfolk, og de er forholdsvis korte. De tar for begreper mange av oss synes vi kjenner, men likevel har en forholdsvis overflatisk forståelse av. For uten makt og humanisme, kan jeg nevne etikk, språk, filosofi, hukommelse (bare for å ta noen få), som inngår i serien.
Det å få en dypere innsikt i disse begrepene er interessant i seg selv, og gir en bredere forståelse av vårt samfunn og vårt liv. Dette er en serie jeg anbefaler - og kommer til å lese flere bøker i.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg kan ihvertfall anbefale "Hva er tid?" og "Hva er krig?". De er begge bøker som er informative, og som bidrar til å kaste et "nytt lys" over temaene. Det er veldig gøy å sitte og lese bøker som gir en "aha- det har jeg aldri tenkt over før- følelse", slik denne bokserien gir.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk skal du ha! Hva er tid høres interessant.
Alle bøkene i serien kan du ser her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KNeraHilde Merete GjessingKirsten LundPiippokattaKetilVanja SolemdalTor-Arne Jenseningar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland Salte