En kort bok, men med tunge budskap. Det var litt rart, men jeg satt ikke med å tenke over boken i lang ettertid som jeg hører at de fleste gjør? Kanskje var det fordi jeg ikke skjønte alt sammen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Når jeg leser denne type bok så regner jeg med at forfatteren prøver å formidle ett budskap. Etter å ha lest den tror jeg fortsatt det stemmer, jeg er bare usikker på hva det budskapet er. Det er nok av temaer å ta av og mest sannsynlig henger de sammen, den sier noe om fysisk frihet, tankens kraft, fri vilje, intelligens og selvstendighet. Kanskje var temaet forskjellen på dyr, menneske og maskin eller vår virkelighetsoppfatning basert på hva vi lærer og opplever som mennesker.

Filosofi er ett gjennomgående tema i boken og forhåpentligvis er det meningen at man skal sitte igjen med spørsmål når man er ferdig. Dette er en ungdomsbok, og da jeg som er 28 sitter igjen som ett spørsmålstegn lurer jeg på om det er meningen eller om det er jeg som har litt tungt for det. Kanskje burde jeg tatt hintet når jeg måtte Google betydningen av tittelen før jeg begynte :-)

Denne boken ville nok vært perfekt som en bok for skole eller lesering, for det er mye å diskutere og analysere. Jeg tør faktisk påstå at den bør diskuteres for å få mest mulig ut av den. Historien var uansett veldig bra i seg selv, ulik noe annet jeg har lest, og får den deg til å undre er det en bonus.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundKjell F TislevollMonica CarlsenAnniken RøilPiippokattaHarald KHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTanteMamieHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathias