Denne krimmen tiltrakk meg i utgangspunktet fordi jeg har lest Ann Cleves serie fra Shetland og et par andre krimromaner fra tilsvarende miljø. (Forblåste steder i britiske omgivelser). Både omslaget og baksideteksten lovte meg noe av det samme.

I denne romanen er det en arkeolog som er hovedperson. Hun strir med sitt eget liv; singel og ganske skuffa; ingen barn, aldri bra nok for foreldrene og (ifølge seg sjøl) overvektig og ikke særlig "chic". Hun bor aleine i nærheten av sjøen og jobber på universitetet. For ti år siden forsvant det ei lita jente i området der hu bor. Og nå blir ei lita jente drept.

I oppklaringa av saken blir vi introdusert for livet hennes om det var for ti år siden, med de spenningene som var mellom henne og hennes mentor, hennes daværende kjæreste etc. Det er som om det som skjedde for 10 år siden repeteres.

Vel, denne holdt ikke helt til mål. Spenningen var der, men det er ikke helt gjennomført synes jeg. Hovedpersonen blir litt vel enkel og nærmest stakkarslig framstilt.

Jeg skjønte hvem morderen var leeenge før slutten. Sånt er ikke artig.

Grei tidtrøyte når en er litt tufs og trenger noe som er lettfordøyelig. Det finnes bedre krim enn dette, for å si det sånn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ritaolineHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandTheaLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorToveEllen E. MartolTone HTor-Arne JensenVegard BorgenTine Victoria